Yeni İş Makineleri Hizmete Sunuldu

PAYLAŞ

Giresun İl Özel İdaresi’nin 2021 yatırım programı kapsamında alımı gerçekleştirilen iş makineleri hizmete sunuldu.

Alımı ve teslimatı yapılan araçlar için 3 Şubat Çarşamba günü İl Özel İdaresine ait Ülper Şantiyesinde, Vali Enver Ünlü’nün de katılımıyla bir tören düzenlendi.

VALİ ÜNLÜ : “GELDİĞİMİZ BU NOKTA BENİ MUTLU EDİYOR”

Törende bir konuşma yapan Vali Ünlü “Özel İdaremizin Genel sekreterimizin öncülüğünde,  siz değerli İl Genel Meclisi üyelerimiz ve değerli çalışanlarımızla birlikte geldiğimiz bu nokta beni de gerçekten ziyadesiyle mutlu ediyor. Bir takım mali ve ekonomik sıkıntılarımız vardı.  Çok şükür arkadaşlarımızın gayretleriyle, mesai mefhumu gözetmeksizin olağanüstü gayretleriyle bunların üstesinden gelmeye başladık.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN VE SAYIN BAKANLARIMIZIN DESTEKLERİYLE BU NOKTAYA GELDİK”

Burada en büyük desteği başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın İçişleri Bakanımız, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, Sayın Tarım ve Orman Bakanımız, Sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız, Sayın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız bizzat gelerek bizleri yerinde ziyaret ederek, köy köy, mahalle mahalle, kasaba kasaba bizlerle birlikte gezerek sorunlarımızı yerinde tespit ettiler ve çözümlerini de yerinde ürettiler. Bugün çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanlarımızın destekleriyle bu noktaya geldik.

“ARTIK KENDİ HİZMETLERİMİZİ KENDİ ARAÇLARIMIZLA GÖRECEĞİZ”

Mali sıkıntılarımızı çözmeye başladık. Borçlarımızı ödemeye başladık. Bakın, yaklaşık 8,5–9 Milyon tutarında yeni açarlarımızı getirdik, gelecek olanlar var bantta olanlar var. Greyderimiz gelecek, çöp toplama araçlarımız gelecek. Artık kendi hizmetlerimizi kendi araçlarımızla göreceğiz. KDV Muafiyetiyle eş finansman desteğiyle aldık bu araçlarımızı. Bize sağlanan kaynaklardan dolayı başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile İller Bankası Genel Müdürümüze de teşekkür ediyorum.

Burada aldığımız araçlarımızın listesi var. Komple kanal açma aracı aldık ki bu bölgede çok ihtiyaç olan bir araç, şehrimize, ilimize ve köylerimize hayırlı olsun. Yine çöp toplama araçlarımız da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından hibe edildi. Bunlarında şu anda üretim bandında olduğu bilgisini verdi Sayın Genel Sekreterimiz. İnşallah ay sonuna, Mart başına doğru onları da hizmete alacağız. Bundan sonra artık kendi araç ve gereçlerimizle, kendi işlerimizi yürüteceğiz. Araçlarımızın bakım ve onarımını sağlamak için kadememizi güçlendireceğiz.

“KUM ÇAKIL İHTİYACIMIZIN KARŞILANMASI İÇİN ÖZEL İDAREMİZ BÜYÜK BİR GÖREV ÜSTLENDİ”

Kum çakıl ihtiyacımızın karşılanması noktasında Özel İdaremiz büyük bir hizmet görüyor, büyük bir görev üstlendi. Belediyelerimizle ortak protokoller yaparak DSİ tarafından belirlenen ve dere yataklarını riske atan, akarsu rejimini tehdit eden ve bozan malzemeleri ve rüsumatı da inşallah hızlı bir şekilde temizleyerek, bunları da ekonomimize kazandırarak hem Özel İdaremizin hem de belediyelerimizin istifadesine sunacağız. Bunlardan hem Özel İdaremiz gelir elde edecek hem de bölgemizin ihtiyacı olan, kamuya iş yapan firmaların hammadde ve malzeme ihtiyaçlarını piyasa fiyatından veya daha uygun fiyatlarla teminini sağlamış olacağız.

“GRUP KÖY YOLLARIMIZIN TAMAMINI ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞIMIZ ÜSTLENDİ”

Buradan bir müjdeyi daha sizlerle paylamak istiyorum. Biliyorsunuz Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı vardı. Toplantıdan sonra, Sayın İçişleri Bakanımız ve Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız aradılar, özellikle herkesin merak ettiği köy grup yolları ve köy yolları, tali yollar, bunların yapımı noktasında biliyorsunuz bir protokol söz konusuydu. Pazartesi ana alınan prensip kararıyla grup köy yollarımızın tamamını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız üstlendi. Keşifleri de hazırlıyorlar, Mart ayı gibi o konuda da ihale hazırlıklarına başlanılacağını ümit ediyorum. Biz zaten köy içi yollarımızla ilgili hazırlıklarımızı yaptık, ödeneklerimiz de geldi. İnşallah Mart ayı gibi bunların yapımına mevsim şartlarının durumuna göre, mevsim şartlarının elverdiği sürece büyük bakımı ve onarımını yaza kalmadan tamamlamayı planlıyoruz. Tabi bu çok büyük bir iş. Karayollarının ki 34 grup yolu yaklaşık 270 Milyon TL tutarında, yine bizim İl Özel İdaresi tarafından yapacağımız köy yollarımız ve iç yollarımız 189 Milyon TL tutarındadır. Bu miktar sadece selden dolayı tahrip olan köy yollarının büyük bakım ve onarımı içindir” diyerek emeği geçenlere teşekkür ederek alınan araçların güzel günlerde kullanmasını temennisinde bulundu.

TAMAMEN YERLİ ÜRETİM OLAN ARAÇLARIN TOPLAM MALİYETİ 8 MİLYON 194 BİN TL

Tamamen yerli üretim olan ve üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen iş makineleri ile vatandaşlara daha iyi bir hizmet verilmesi planlanıyor.

İl Özel İdaresi tarafından 2021 yılı yatırım programı kapsamında; 2 adet beko loder, 1 adet loder, 1 adet ekskavatör,  1 adet greyder,  1 adet kombine kanal açma aracı ve 2 adet çöp toplama aracı alımı gerçekleştirildi.

Tamamı Devlet Malzeme Ofisi (DMO) kanalıyla satın alınan 8 adet aracın toplam maliyeti 8 Milyon 194 Bin TL olup 5 adet aracın teslimatı yapılırken, Greyder ve çöp toplama aracının teslimatları da önümüzdeki günlerde gerçekleşecektir.

Makinelere yatırım teşvik belgesi alınmasından dolayı KDV den muaf tutulmuştur. Ekskavatör, greyder ve yükleyiciler uydu takip sistemli, yerli üretim ve ağır hizmet tipi makinalar olup çalışma kapasitesi büyük, son teknoloji ile donanımlıdır.

Alınan makinelerin bütçe ödenekleri: Beko loder KDV istisnalı ve Loder KDV dahil afet bütçesinden, ekskavatör, greyder ve çöp toplama aracı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi olarak, kombine kanal açma aracı ise İller Bankası hibesi marifeti ile alımları yapılmıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN