Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik

Vali Enver Ünlü, 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' mottosu ile 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen etkinliğe katıldı.

PAYLAŞ

Valimiz Sayın Enver Ünlü, “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosu ile 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen etkinliğe katıldı.

İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliği’ne gönderilen “07­13 Mayıs 2022 Karayolu Trafik Haftası Etkinlikleri” konulu talimat yazısıyla, “Trafik Haftası” kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek etkenlikler bildirilmiştir.

Söz konusu talimatla; “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla 07.05.2022 Cumartesi günü saat 11:00’de ülke genelinde eş zamanlı*olarak tüm il ve ilçelerde vali, kaymakam ve kolluk amirlerinin katılımıyla belirlenen noktalarda, vatandaşlarımıza kampanya hakkında bilgilendirme yapılması istenmiştir.

Bu kapsamda; Giresun İl Merkezinde, Sayın Valimizin katılımıyla 7 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de trafik polislerince “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosu ile bilgilendirme yapılarak, broşürler dağıtıldı.

Giresun Belediye Meydanı önü ve Bulancak Durağı yanında bulunan yaya geçitlerinde, Sayın Valimiz ve trafik ekipleri tarafından, yayalara ve sürücülere, yayalar için 5 adımda güvenli trafiğin önemi anlatıldı.

Sayın Valimiz “‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ kampanyası kapsamında birçok noktada broşür dağıtarak bilgilendirmelerde bulunduk” diyerek, yaptığı paylaşımlarda; “Yaya Yolunda İlerle; ‘Yürürken yaya yolu veya banketleri tercih et’. Görünür Ol; ‘Karanlıkta açık renk elbise giy veya ışık taşı’. Trafik Işıklarını Takip Et. Yaya Geçidi Kullan. Yola Odaklan; ‘Yoldayken trafiğe odaklanmak için cep telefonuna bakma, kulaklık kullanmamaya özen göster.’” başlıklarıyla 5 adımda trafikte yaya güvenliğine dikkat çekti.

Resmî Gazete’nin 3 Şubat 2021 tarihli nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle; 2021­2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021­2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı’nın uygulanmasına ilişkin esas ve usuller daha önce belirlenmişti.

Söz konusu belge ve eylem planı doğrultusunda; trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının %50 oranında azaltılması, karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak can kayıplarının önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışlarının en aza indirilmesi, trafik denetimlerinin her zaman ve her yerde etkin, sürekli ve yoğun bir şekilde kararlılıkla yürütülmesi, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik etkinliklerin/kampanyaların düzenlenmesi, trafik güvenliği konusunda bilgilendirme /bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi hedeflenmektedir.

Trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığının ve paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa dayanılarak çıkarılan Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası Yönergesi gereğince İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı) ve diğer paydaşların katılımı ile 07­13 Mayıs 2022 tarihleri arasında “Karayolu Trafik Haftası” münasebetiyle çeşitli etkinlikler icra edilecektir.


GİRESUN VALİLİĞİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN