Vali Ünlü 'Tedbirde Birlik Olacağız, Birlikte Başaracağız!'

Giresun Valisi Enver Ünlü, başkanlığında toplanan Giresun İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, bugün kadar yapılan çalışmaları değerlendirdi.

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, başkanlığında toplanan Giresun İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, bugün kadar yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Giresun Valiliği Toplantı Salonu’nda 22 Mart Pazartesi günü saat: 16.00’da bir toplanan, Giresun İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Giresun’da son haftalarda artış gösteren Koronavirüs (COVID–19) salgınına karşı alınacak yeni tedbirleri görüştü.

Toplantıda, Giresun, “Çok Yüksek Riskli İller” kategorisinde yer aldığına dikkat çekilerek, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Toplantı ile ilgili paylaşımda bulunan Vali Ünlü “İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlimizde vaka artışı yüksek, herkes sorumlu davranmak zorunda... Tüm hemşehrilerimi salgın kurallarına sıkı sıkıya uymaya davet ediyorum... Tedbirde birlik olacağız, birlikte başaracağız” dedi.

SARAP PLANI ANLATILDI

Bu çalışmalar kapsamında hazırlanan “İl Salgın Risk Azaltma Planı (SARAP)” hakkında da meclis üyelerine bilgiler verilerek; İlin sosyodemografik ve coğrafi özellikleri, salgına genel bakış, salgının seyri ve salgınla mücadele çalışmaları, salgının seyrine etki ettiği düşünülen risk faktörleri, önümüzdeki aylarda oluşabilecek risk faktörleri ile risk düzeyinin azaltılması amacıyla alınacak tedbirler ve yapılması planlanan uygulamalar anlatıldı.

Yapılan bilgilendirmede bu planın; bundan sonraki süreçte pandeminin seyrini hafifletmek için ilin sosyodemografik, coğrafi, kültürel vb. özellikleri açısından risk faktörlerini değerlendirmek ve bunları azaltmaya yönelik alınacak tedbir ve yapılması planlanan uygulamaları belirlemek amacıyla hazırlandığı belirtildi.

İLK VAKA 19 MART 2020 TARİHİNDE GÖRÜLDÜ

Giresun’da ilk vakanın 19 Mart 2020 tarihinde, Espiye ve Çamoluk ilçelerinde umreden dönen vatandaşlarımızda görüldüğü bilgisi verilen toplantıda, bu tarihten sonra yükselişe geçen vaka sayılarının 2020 Kasım ayında 7 Bin 361 kişi ile en yüksek seviyeye ulaştığı, daha sonra düşüş eğilimine geçen vaka sayılarında son günlerde tekrar artışlar yaşandığı ifade edildi.

155 BİN 791 HASTA VE TEMASLI ARANDI

Salgının yayılımının önlenmesi için kontrollerin ve testlerin artırılarak yapıldığı, filyasyon ekipleri, çağrı merkezi ve psikososyal destek hatları vasıtasıyla da vatandaşların bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi çalışmalarının sürdürüldüğü bilgisi verilen toplantıda; Bugüne kadar toplam 155 Bin 791 hasta ve temaslının arandığı ve 4 Bin 854 çağrının karşılandığı bilgisi aktarıldı.

Bu dönemde ayrıca Covid-19 Psikososyal Destek hattında görevli sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi ve psikiyatri uzmanları kanalıyla 3 Bin 5 kişiye danışmanlık ve destek hizmeti verildiği belirtildi.

Salgınla mücadele kapsamında karantina uygulamaları hakkında da bilgi verilen toplantıda, Covid-19 pandemi süreci boyunca; 8 işyeri, 7 cadde-sokak, 140 ev, 134 apartman ve 29 köy/mahallede karantina kararı alındığı bilgisi verildi.

120 BİN 92 KİŞİ DENETLENDİ

Toplantıda, Covid-19 pandemisi ile mücadelede Giresun merkez ve ilçelerde Mart 2020’den itibaren Salgın Denetim Ekipleri ve Eylül 2020 tarihinden itibaren İSDEM ekiplerinin oluşturulduğu belirtilerek, bu güne kadar İSDEM ekipleri tarafından toplam 120 Bin 92 kişiye denetim yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Toplantıda, İlde salgının seyrine etki ettiği düşünülen risk faktörleri, önümüzdeki aylarda oluşabilecek risk faktörleri ile risk düzeyinin azaltılması amacıyla alınacak tedbirler ve yapılması planlanan uygulamalar ele alınarak, uygulamaya geçirilecek kararlar görüşüldü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN