Vali Ünlü'nün Muhtarlar Günü Mesajı

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, 19 Ekim “Muhtarlar Günü” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. 

Vali Ünlü mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden ve toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biri olan, Türk idari teşkilatının önemli bir parçası olan muhtarlık müessesesi ülkemizde 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu müessesenin vazgeçilmezi olan muhtarlarımız; köy ve mahallelerinde devletimizin tutan eli, yürüyen ayağı, işiten kulağı ve gören gözüdür. Devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi gören muhtarlarımız, temsilcisi oldukları köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynamaktadır.

Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, muhtarlarımızın katılımıyla birçok toplantılar düzenlenmek suretiyle muhtarlarımızın ve muhtarlık müessesesinin öneminin daha iyi anlaşılması için çok büyük adımlar atılmış olup muhtarlarımızın katkı ve katılımıyla vatandaş odaklı hizmetlerin kesintisiz devamı için çalışmalara hız verilmiştir.

Devlet-vatandaş ilişkilerinde önemli bir yapı taşı olan muhtarlarımızın ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19  Ekim tarihi ‘Muhtarlar Günü’ olarak belirlenmiş ve İçişleri Bakanlığımız tarafından belirlenen esas ve usuller çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle 6 yıldır 19 Ekim günü ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Bu vesileyle tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN