Vali Ünlü 'Çalışmaları Titizlikle Takip Ediyoruz'

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun İlinde 22–23 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel afeti nedeniyle hasar gören yollar ve köprülerde yapılan çalışmalar ile kaybolan vatandaşları arama-kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyor.

Vali Ünlü, 14 Ekim Çarşamba günü Tirebolu-Doğankent karayolunun 12.km’sinde 22–23 Ağustos tarihinde meydana gelen sel felaketi sonucunda çöken menfezin bulunduğu alanda yapımına başlanılan Muttab Köprüsünün inşaatında incelemelerde bulunarak köprü yapım çalışmaları ile ilgili Karayolları yetkililerinden, menfezin çökmesi sonucu kaybolan karayolları görevlisini Greyder Operatörü Ali Akbulut’u arama çalışmaları hakkında da AFAD yetkililerinden bilgi aldı.


Bölgedeki yol ve köprü çalışmalarının Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu tarafından bizzat takip edildiğini belirten Vali Ünlü; “Tirebolu-Doğankent karayolu 12. km'de inşa edilen köprü çalışmalarını yerinde inceledik. Sel felaketinden etkilenen bölgelerimizde yapılan her faaliyeti Sayın Bakanlarımızın gözetiminde titizlikle takip ediyoruz. Rabbim Milletimize bir daha böyle acıları yaşatmasın” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından Vali Ünlü ’ye verilen bilgide, köprü inşaatının yapım işinin 2020 yılsonuna kadar bitirilmesinin planlandığı ifade edildi.

Vali Ünlü ‘ye köprünün 92.4 metre uzunluğunda ve 3 açıklıklı olacağı bilgisi veren yetkililer tarafından, köprünün A-l kenar ayağında temel altındaki kazık çalışmalarının tamamlandığı, temel çalışmaları ve A–2 kenar ayağında temel altındaki kazık çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

2020 yılsonuna kadar Muttab köprüsünün yapımının tamamlanıp trafiğe açılmasının hedeflendiğini belirten Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri; Gürağaç köprüsünün yıkım çalışmalarının tamamlandığı, DSİ Gelevera ve Gelevera Köprüsünde mevcut köprü yıkım çalışmalarının ise devam ettiği bilgisini verdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgide, 24 Eylül 2020 tarihinde yapılan ihale ile Giresun Dereli Devlet Yolunda oluşan tahribatların giderilip, yol standardının arttırılarak ve trafik güvenliğinin sağlanarak yolun projesine uygun bir şekilde tamamlanıp ekonomiye kazandırılması ve sel afeti nedeniyle yıkılan ve hasar gören; Muttab Köprüsü, Gürağaç Köprüsü, DSİ Cebeci Köprüsü, Fındıklı Köprüsü, Gelevera Köprüsü, DSİ Gelevera Köprüsü, Akkaya Köprüsü ve Kotana Köprüsü olmak üzere toplamda 8 Adet köprünün ivedi bir şekilde yapılıp trafiğe açılmasının hedeflenmekte olduğu belirtildi.


Giresun ilinde 22 Ağustos tarihinde meydana gelen sel afeti nedeniyle muhtelif yollarda hasarlar meydana gelmiş; Muttab Köprüsü, Gürağaç Köprüsü, DSİ Cebeci Köprüsü, Fındıklı Köprüsü, Gelevera Köprüsü, DSİ Gelevera Köprüsü, Akkaya Köprüsü, Kotana Köprüsü, Ortaköy Köprüsü, Soğukpınar Köprüsü, Çaldağ Köprüsü, DSİ Yağlıdere Köprüsü, Koçlu Köy Köprüsü, Kaşdibi Köprüsü, Yeşilköy Köprüsü, Kurugeriş Köprüsü, Çaldağ Melikli Köprüsü, Ballıca Köprüsü olmak üzere toplamda 19 adet köprü yıkılmış veya zarar görmüştü.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN