TPN Ünitesi Açıldı

2017 Aralık itibari ile hizmet vermeye başlayan TPN ünitesinin 5 Ocak Cuma günü resmi açılışı yapılarak, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan H. Arslantürk tarafından Yeşilot ailesine teşekkür edilerek plaket verildi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 

SB-GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım bünyesinde, TPN (Total Parenteral Nütrisyon) ünitesi yapılan açılışla hizmete girdi. Ünite hayırsever vatandaşımız Meliha-Avni Yeşilot tarafından bağışlanarak, ailenin Eskişehir’de öğretim görevlisi olan oğlu merhum Yrd. Doç. Dr. Şenel Yeşilot anısına yapıldı.

2017 Aralık itibari ile hizmet vermeye başlayan TPN ünitesinin 5 Ocak Cuma günü resmi açılışı yapılarak,  Giresun Milletvekili  Sabri Öztürk, İl Sağlık Müdürü  Op. Dr. Hasan H. Arslantürk tarafından Yeşilot ailesine teşekkür edilerek plaket verildi.

Hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Uz. Dr. Muhammet Bulut yapılan hizmet hakkında bilgi vererek “Prematüre bebeklerde çok küçük oldukları ve sistemsel hastalıklarından dolayı ağızdan beslenemediklerinden dolayı steril bir oda içinde yaşaması ve tedavisi için hazırlanan solüsyonlarla damardan beslenme yapılıyor. Bebeğin kuvöz içinde TPN ile beslenerek kilo takibi yapılarak büyümesi sağlanır ve belli bir ağırlığa eriştiğinde ağızdan beslenmeye başlanır. Bölgemizde sayılı hastanede bulunan bu ünitenin İlimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Başhekim v. Uz. Dr. Azime Bulut; “İl dışına sevk edilen yenidoğan bebeklerin ilimizde tedavisi için gerekli olan TPN Ünitesi yenidoğan beslenmesinde ve ilaçlarının steril bir şekilde hazırlanmasında kullanılmaktadır. Sadece beslenme ve ilaç desteğinin sağlanamaması sebebiyle sevk oranı artmakta ailelerde şehir dışına gitmesi gerekiyordu. Bu anlamlı bağışlarından dolayı ailemize teşekkür ediyoruz. TPN ünitesi ile il dışından gelen hastalara da hizmet vereceğimizi belirtmek isteriz”  şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan H. Arslantürk;  “ailemizin başı sağolsun, sağlık hizmetlerine siz hayırsever vatandaşlarımızın yaptığı katkılar büyük önem arz ediyor.  Yapmış olduğunuz bu örnek davranıştan dolayı hastalarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Giresun Milletvekili  Sabri Öztürk aileye hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN