Tirebolu'ya Eğitim Merkezi

Tirebolu'da orta-ağır zihinsel engelli, otistik çocuk ve yetişkinlerin eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak olan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde verilmeye başlanacak.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Tirebolu’da orta-ağır zihinsel engelli, otistik çocuk ve yetişkinlerin eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılacak olan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde verilmeye başlanacak.

Eğitim Merkezinde normal okullarda olduğu gibi 4 er sınıflar oluşturularak öğrencilerin Hayatlarını yalnız başlarına da idame ettirebilecek düzeyde uygulama ağırlıklı eğitim verilecek.

Eğitim merkezinde öğrencilere günde 6 saatten haftada 30 saat eğitim verilecek. Öğrenciler devletin belirlemiş olduğu servislerle taşınarak okullara getirilecek ve ders bitiminde yine servisler ile evlerine ulaştırılacak.

İlçemiz Demirci Mahallesi Akmaz Mevkiinde ki Eski Mesleki Eğitim Merkezinin olduğu bina Tirebolulu hayırsever bir vatandaşımızın destekleriyle onarılarak Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi olarak ilçemize kazandırılacak.

İlçemize kazandırılan Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Eynesil, Görele, Espiye, Doğankent, Çanakçı ilçelerindeki altı orta-ağır zihinsel engelli, otistik çocuklarımızın eğitimlerini sağlayacak.

Bu eğitim merkezinde çocuklarımız ilkokul çağından 24 yaşına kadar devamlı olarak eğitim görecek ve toplumda yalnız başlarına yaşayabilir hala getirilmeye çalışılacak.

İlk ve Orta sınıflardan sonra aynı çatı altında iş Eğitim okulunda eğitim görecek öğrenciler 24 yaşına kadar bir meslek sahibi olması sağlanmış olacaklar.

Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ilk etapta yaklaşık 50 öğrencinin eğitim görmesi hedefleniyor.

Bölgemiz orta-ağır zihinsel engelli, otistik çocukların eğitim göreceği bir eğitim kurumu olmadığı için normal okullarda kaynaştırma sistemiyle eğitim gören çocuklarımız bu okulda daha iyi özel şartlarda eğitim görmeye devam edecekler.

2012 yılından bu yana Tirebolu’ya kazandırılmaya çalışılan eğitim kurumu, Belediye Başkanımız Abdullah Karapıçak ve ilçemiz idarecilerinin girişimleri sonucunda yakın zamanda eğitim faaliyetlerine başlamış olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN