Tirebolu'nun Gençleri Avrupa Yolcusu

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Tirebolu Belediyesi, Erasmus+ programınca desteklenen değişim projesi kapsamında 6 kişiyi, Macaristan ve 4 kişiyi İtalya’ya gönderdi.

Tirebolu Belediyesi, Erasmus+ programınca desteklenen AGH değişim projesi kapsamında 10 kişiyi Macaristan ve İtalya’ya gönderdi.

Tirebolu Belediyesi Ocak 2018 tarihinde Ulusal Ajans Tarafından akreditasyonu olmuştu. Bu dönem içerisinde Başvurusunu yaptığı ve kabul olan  ‘’ Lets Do İt’’  adlı projesi ile 18-30 yaş arası toplamda 18 gencin   Avrupa hayallerini gerçekleştirme katkı sağladı.  

Proje kapsamında iletişim  dil seviyeleri uygun bulunan ve şartları taşıyan 10 gencimizi, 18 Ocak 2019 tarihinde Avrupa yolcu ettik. 4 gencimiz İtalya ve 6 gencimiz Macaristan’a giderken, Proje kapsamında bilgi veren Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Karabıçak; ‘’Tirebolu Belediyesi, 4 genci İtalya ve 6 Genç Macaristan’a gönderdik. Proje kapsamında Bu gençlerimiz 2 aylık dönem içersinde; Avrupa ülkeleri farklı kültür birikimlerini öğrenirken, ülkemiz ve ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunacaklardır. Farklı vizyon ve birikime sahip olarak geri dönmüş ve İngilizce dilleri ile gittikleri ülkenin dilleri ve kültürlerine katkı sağlayacaklarına inanıyoruz’’  dedi.

Başkan gençlere şu tavsiyede bulundu ’’ Gittiğiniz yerde Ülkemizin ve İlçemiz Tirebolu’nun bir elçisi olarak gidiyorsunuz. Ülkemiz ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inancımız tamdır.’’  Dedi.

Proje kapsamında; İtalya’nın Uggıano La Chıesa kentine; Furkan Kumaş ve Burak Kurt,ve  İtalya’nın Poggiardo kentine: Dilek Paltun ve Ezgi Özyavuz giderken,

 Macaristan Kospovar kentine; Mustafa Abanoz, İbrahim Himoğlu, Tunay Güzelad, Süleyman Çomoğlu, Neslihan Daş ve Melek Yıldız gittiler.

Proje kapsamında giden gençler; Tirebolu Belediyesi ve Belediye Başkanımız Abdullah Karabıçak’a ‘’ Böyle bir proje ile bizlere tarihi bir fırsat sunduğunuz için size ve ekibinize çok teşekkür ederiz ‘’dediler.

Başkan Karabıçak; ‘’Projelerimizle gençlerimizi Avrupa'ya Avrupa'daki gençleri de Türkiye'ye getirmeye devam edeceğiz"   Bu kapsamda yeni projelerimiz ile bu fırsatı yakalamak isteyen gençler başvurularını internet sitesi üzerinden belediyemize yapabilirler. Bu vesile ile projenin hayata geçmesinde emeği olan AR-GE proje Birimi Çalışan ekibimize teşekkür ederim. Bu anlamda belediyemiz bundan sonraki süreçte de bu tür projelerin hayata geçmesine katkı sağlayacaktır.’’ dedi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN