Tasarruflu Su Kullanımı Semineri Düzenlendi

Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı bütün yurtta uygulanmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nca başlatılan programla suyun tasarruflu kullanımı için eğitim seminerleri veriliyor. Bu kapsamda 12 Kasım 2022 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda  'Tasarruflu  Su Kullanımı ve Tarımsal Sulama' konulu  seminer gerçekleştirildi.

PAYLAŞ

Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı bütün yurtta uygulanmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nca başlatılan programla suyun tasarruflu kullanımı için eğitim seminerleri veriliyor. Bu kapsamda 12 Kasım 2022 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda  "Tasarruflu  Su Kullanımı ve Tarımsal Sulama" konulu  seminer gerçekleştirildi.

Semineri Ordu Üniversitesi  Rektör Yardımcısı ve Biyosistem Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz vermiş olup İl Müdürlüğü idarecileri, teknik elemanları ve tarım danışmanları ile Meteoroloji Müdürlüğü, Orman Bölge  Müdürlüğü ve TARSİM Bölge Müdürlüğünde görev yapan teknik elamanlar katılım sağlamıştır

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, Giresun ilinde muhtemel kuraklık etkisini azaltmak için uygulanan projeler ve bu konuda Bakanlık tarafından verilen desteklemeler konusunda bilgi verdi.

Prof. Dr. Tahsin Tonkaz konuşmasında; mevcut suyun korunmasını, buharlaşma  yolu ile kaybolmasının önlenmesi gerektiğini  ve bu konuda yapılması gereken teknik yöntemleri anlattı. Ayrıca "Suyu düştüğü, toprağı oluştuğu yerde tutalım" anlayışı içerisinde toprağın su tutma kapasitesinin artırılması gerektiğini özellikle vurguladı ve  bu konuda katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesinde görevli yüksek ziraat mühendisi Serdar Sucu,  İl Müdürlüğünün yapmış olduğu saha çalışmalar hakkında bilgi verdi,  Bakanlığın 2023-2027 yıllarını kapsayan kuraklık ile mücadele stratejisini ve eylem planın hazırlanması ile ilgili paydaş kurumlardan gelen bilgilerin önemini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN