Sosyal Konut Projesi Tanıtım Tırı Giresun'a Geldi

  Vali  Enver Ünlü, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa' projesinin tanıtım tırında incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ

  Vali  Enver Ünlü, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa” projesinin tanıtım tırında incelemelerde bulundu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa” projesinin tüm detayları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığı tarafından basın ve kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediliyor.

Projeyle ilgili vatandaşların merak ettikleri sorular; sosyal medya, yazılı-görsel medya ve TOKİ bilgilendirme hattından yanıt buluyordu. Bu kapsamda vatandaşlarımızın merak ettikleri soruları yerinde cevaplayabilmek adına yeni bir hizmet daha başlatıldı.

Projenin detaylarını vatandaşlara yerinde anlatmak amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ’nin “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projesi tanıtım tırı Giresun’a geldi.

Tanıtım tırında 1 Kasım Salı günü incelemelerde bulunan Vali Enver Ünlü’ye, tırda görevli uzman personeller tarafından proje ile ilgili bilgiler verilerek sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde yapımı tamamlanan örnek daire gezdirildi.

Yetkililer tarafından Vali Ünlü’ye, Giresun’da proje kapsamında yapılacak olan konutların kat planları ve projelerde kullanılacak malzemeler hakkında detaylı bilgi verildi.

Verilen bilgilerde; "İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa" projesi kapsamında ilk etapta Türkiye genelinde 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 10 bin iş yeri verileceği, Giresun özelinde ise Alucra’ya 63, Bulancak’a 200, Eynesil’e 100, Çavuşlu’ya 96 ve Merkez ilçeye 1091 olmak üzere toplam 1550 sosyal konut teslim edileceği belirtildi.

Yetkililer tarafından, İlimiz Alucra, Çamoluk, Espiye, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerinde müşterek ve müstakil arsa olmak üzere toplam 2 bin konut arsası teslim edileceği bilgisi de verildi.

Vali Ünlü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  başta olmak üzere TOKİ başkanlığına ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederek vatandaşları  proje hakkında bilgi almaya davet etti. Ayrıca tırdaki uzman personellere de çalışmalarında kolaylıklar diledi.

İncelemeler sırasında Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sedat Kurnaz ile şube müdürleri de hazır bulundu.

Giresun’a gelen tanıtım tırı, 1 Kasım Salı günü 12.00-19.00 saatleri arasında Giresun Valiliği (Hükümet Konağı) önünde konuşlandırılmış olup vatandaşların proje kapsamında merak ettiği tüm sorular, tırdaki uzman personel tarafından cevaplandırılacak. Tırdaki uzman personel, TOKİ tarafından yapımı tamamlanan örnek daireleri, sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde vatandaşlara gezdirecek, kat planları ve projelerde kullanılacak malzemeler hakkında da detaylı bilgiler verecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN