Şehit Aileleri ve Gazilerle Bayramlaşma

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü ve  eşi  Sema Ünlü, Kurban Bayramı'nın ilk günü ilimizdeki şehit aileleri ve gazilerle bayramlaştı.
 
Bayramın ilk ziyaretlerini şehit ailelerimize ve gazilere yapan Vali Ünlü ve  Vali Eşi Sema Ünlü; İncirkuş, Bay, Atik ve Şahin  aileleriyle bir araya geldi. 
 
ilk olarak Hakkari Yüksekova ilçesinde, Yeşiltaş Karakoluna 2012 yılında  bölücü örgüt mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu çıkan çatışma da sağ kolundan yaralanan Soner İncirkuş'a konuk olan Valli Ünlü ve eşi, burada hasbihal ettikleri aile üyelerinin bayramını kutladı. İcirkuş ailesinin 3 aylık bebekleri İpek'le de yakından ilgilenen Vali Ünlü ve eşi, aileyle bir süre sohbet etti.

Vali Ünlü ve eşi hanımefendinin ikinci ziyareti ise  Şırnak ili Cizre ilçesinde 1991 tarihinde araçla su ikmali görevi esnasında teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan İsmail Bay'ın Merkez Kayadibi köyü mezarlığındaki kabri oldu.  Şehidin Kabri başında okunan kur'anı kerim tilavetinden sonra Kavaklar  Mahallesi'nde ikamet eden annesi Sultan Bay'ı da ziyaret eden Vali Ünlü ve eşi,  ailenin bayramını kutlayarak bir süre sohbet etti. 
 
Daha sonra Kuzey Irak bölgesinde 1996 tarihinde bölücü terör örgüt mensupları ile çıkan silahlı çatışma da şehit olan Necmettin Atik'in Kavaklar Mahallesindeki evine ziyarette bulunan Vali Ünlü, baba Necattin Atik ve anne Gülhanım Atik ile yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi.
 
Son olarak  Hakkari ili  Çukurca ilçesi Seriberi üst bölgesine 2019 tarihinde bölücü terör örgüt mensupları tarafından yapılan sızma girişimi sonucunda çıkan çatışmada şehit olan Murat Şahin'in Espiye Boncukcu Mahallesi'ndeki evlerine, İlçe Kaymakamı Taner Tengir ve Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ile birlikte konuk olan Vali Ünlü ve Eşi hanımefendi,  kutsal değerlerimiz uğruna canlarını hiçe sayarak şehadete yürüyen şehitlerimizin geride kalanlarına sahip çıkmanın kendileri için borç olduğunu ifade ederek, şehit yakınlarına ve gazilerimize yönelik desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.
 
Vali Ünlü ve eşi hanımefendi Sema Ünlü'nün aile ziyaretlerine İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve eşi, İl jandarma Komutanı Jand. Albay Muhammet Sevinç, İl Müftüsü Muhittin Oral ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fethi Elmas da eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN