Seçim Güvenliği Toplantısı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali  Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili, siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla seçim güvenliği toplantısı yapıldı.
 
Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, 1 Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya ilimizde seçimlere katılacak olan siyasi partilerin temsilcileri katıldı.
 
31 Mart Pazar günü yapılacak seçimle mahalli idarelere; belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve mahalle/köy muhtarları ile ihtiyar heyeti üyelerinin seçileceğini belirten Vali Sarıfakıoğulları, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için her türlü önlemin alınmakta olduğunu söyledi.
 
Vali Sarıfakıoğulları, 2972 Sayılı Kanun’un 8.maddesi uyarınca her 5 yılda bir kez yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin son olarak 30 Mart 2014 tarihinde yapıldığını hatırlatarak siyasi partilere, ilgili mevzuatlar çerçevesinde belirlenen kurallara uymaları çağırısında bulunarak, seçime katılan siyasi partilere ve adaylarına başarılar diledi.
 
Toplantıda siyasi parti temsilcilerine; seçim öncesinde, esnasında ve sonrasında siyasi partilerin ve adaylarının mevzuat çerçevesinde propaganda vb. seçim çalışmaları ile seçmenlerin oylarını serbestçe kullanmaları için alınan tedbirler ve uyulması gereken kurallarla ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN