Saydere : Hekimler ile Diğer Sağlık Çalışanları Arasında Makas Oluştu

PAYLAŞ

Giresun Şube Başkanı Birlik Sağlık Sen il Başkanı Cengiz Saydere Basın açıklaması  yayınladı

Sağlık Sen Genel Başkanı ek ödeme yönetmeliğine dönük yaptığı açıklamada hekimler ile diğer sağlık çalışanları arasında çok ciddi makas oluştu dedi.

Şimdi sormazlarmı o makas açılırken sen neredeydin. Bu yönetmelik hazırlanırken zamanında müdahale ettinmi bu makas açılmasın diye ne yaptın. Yönetmelik hazırlıklarına katkıda bulundunmu.

Yanlış hesap bağdattan döner. Her nekadar da bu yönetmeliği coşkuyla anlatan Sağlık Bakanı ilerde bu yönetmeliğinde bir yaraya merhem olmayacağını çok kısa zamanda anlayacaktır. Keza bu yönetmelikte 39 farklı meslek mensubundan sadece bir tanesi düşünülmüştür. Bu yönetmelikle Kısmen hekim arkadaşları rahatlatsalarda en az hekimler kadar canla başla çalışan çalışan diğer sağlık çalışanları görmezlikten gelinmiştir. Bu yönetmelik hazırlanırken ne yetkili sendikalardan ne diğer stk lardan ne de meslek odalarından herhangi bir görüş alınmamıştır. Çalışanlar arasında İş barışı bozulmuş ücret adaletsizliği artmıştır. Sosyal medyadaki tartışmalara bakıldığında Hemşire Hekim tartışmaları aldı başını gitti. İnşallah bu olumsuz tavırlar saha yansımaz.

Bu yönetmelikle sadece bu yıl yurt dışına gitmek için başvuran 1700 hekimimiz engellenmek istense de yeterli gelmeyecektir. hekimlerin tek derdi ücret yetersizliği olarak algılamak hekimlerimize karşı büyük saygısızlıktır. Daha önce hekimlerimizde gerekli iyileştirmeleri yapmayı planlayıp yetkili sendikanın eğer bir iyileştirme yapılacaksa tüm çalışanlara yapın çıkışı ile hiç bir anlam ifade etmeyen artışların ardından bu yönetmelik ile o zaman yapılamayan iyileştirmeler yapılmaya çalılılmış ancak yinede hekim dışı çalışanlar göz ardı edilmiştir. Yönetmeliğe göre gecesini gündüzüne katarak çalışan bir hemşire arkadaş ortalama 750 tl bir performans alacaktır. Bu ücret günümüzün ekonımik koşullarında hiç bir anlam ifade etmeyeceği gibi sağlık çalışanlarının en büyük ordusu olan hemşire kardeşlerimizi sevindirmemiştir. Bu yapılan yönetmelikle diğer sağlık çalışanlarının emekleri hiçe sayıldığı gibi bu kardeşlerimiz itibarsızlaştırılmıştır. Yine Sağlık bakanlığında çalışan lisans mezunu bir Veri Hazırlama maksimum performans ücreti 53 TL ile sınırlandırılmıştır. Yine GİH sınıfına ait pek çok kadro tavana takılacağından öngörülen komik taban ücretleri dahi alması imkansız hale gelmiştir. Yönetmeliğin içerisi reel ekonomi düşünülmeden tartışılmadan alal acele çıkartılmıştır. Birlik Sağlık Sen Olarak Sağlık Bakanlığının derhal içeriğini kamuoyuylada tartışmaya açarak tüm çalışanlarımızın yüzünü güldürecek bir yönetmelik hazırlamaya davet ediyoruz. Tüm kamu çalışanları içerisinde özellikle son dönemlerde çalışma saatleri açısından en mağdur olan kesim sağlık çalışanları olmuştur. Hatta ve hatta pandemi dolayısıyla çocuğunu sevemeyen tatile çıkamayan izinleri verilmeyen fedekar sağlık orsusuna artık bu emeklerinin karşılığını derhal yapma zamanı gelmiş ve geçmektedir.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN