Robotik Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

 Vali Harun Sarıfakıoğulları, 12. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda ilimizi başarıyla temsil eden ve dereceye giren okullara ödüllerini Giresun Fen Lisesinde düzenlenen bir törenle verdi.
 
Sivas ilinde 9-11 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılan 12. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında okullarımız ilimizi başarıyla temsil etti.
 
Türkiye, Azerbaycan,  Arnavutluk,  Cezayir, Bosna-Hersek,  Gürcistan,  Romanya, Kazakistan, Lübnan, Meksika, Ukrayna, Rusya Federasyonu, Pakistan, İran ve Tunus ‘un yer aldığı 15 ülkenin;   446 kurumundan, 4 bin 87 öğrenci ve öğretmenin 3 bin 80  robotla yarıştığı yarışmaya ilimiz adına; Giresun Mes. ve Tek. And. Lisesi, Bulancak Mes. ve Tek. And. Lisesi (BATEM) Giresun Fen Lisesi, Özel Giresun Uğur Anadolu Lisesi. Aksu Anadolu Lisesi, Keşap Fen Lisesi, Espiye Mes. ve Tek. And. Lisesi ekipleri katıldı.
 
Üç gün süren yarışmalar sonunda "Hızlı Çizgi İzleyen Robot" kategorisinde ve "Çizgi İzleyen Robot" kategorisinde ilimiz okulları Hızlı Çizgi İzleyen Robot kategorisinde ve Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde rakiplerini geride bırakarak, her iki kategorideki tüm dereceleri kazandılar. 
 
Hızlı Çizgi İzleyen Robot kategorisinde birinci olan Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci olan Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (BATEM) , üçüncü ve dördüncü olan Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde ise birinci, ikinci ve üçüncü olan Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (BATEM)  ile dördüncü olan Giresun Fen Lisesi öğrencilerini kutlayan Vali Sarıfakıoğulları, yarışmaya damga vuran okullarımıza ödüllerini verdi.
 
Yarışmaya katılan bütün okulları tebrik eden Vali Sarıfakıoğulları, “Robotik ve yapay zeka konusunda her geçen gün büyük mesafeler kat ediyoruz. Buradaki ödüller kat edilen mesafeyi gösteriyor. Genel anlamda bilgisayar okuryazarlığıyla ilgili kat ettiğimiz mesafe orta ve uzun vadede ülke olarak ta tüketici kültür olmasının ilerisine geçip üretici kültür olmamızın bir müjdecisi. Bugün Güney Kore’ye baktığımızda dünyada özellikle bilgi teknolojisi alanında söz sahibi. Yine Japonya bu konuda önemli söz sahibi ülkelerden biri. İnşallah biz de çok daha hızlı adımlarla kendi markalarımızda dünyada inşallah bu gençlerde yerini alacak, önemli yerlere gelecek”dedi.
 
Ödül töreninin ardından dereceye giren okullar robotlarla bir gösteri sundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN