Örtü Yangınlarıyla İlgili Açıklama ve Uyarılar

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

İlimiz Merkezi ve İlçelerinde 23 Aralık Pazartesi ve 24 Aralık Salı günü farklı noktalarda 15 örtü yangını meydana gelmiş olup, 14 noktada çıkan yangın söndürülürken, Yağlıdere ilçesi Üçtepe beldesinde soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Meydana gelen yangınların; mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, nem düşüklüğü ve hızı 149 km yi bulan rüzgârın, enerji iletim hatlarında oluşturduğu tahribat ve bahçe temizliği sonrası yakılan ateşten kaynaklandığı tespit edilmiştir.

Giresun İl Merkezi ve 6 ilçemizde 15 ayrı noktada çıkan yangınlara, 114 personel ve 41 araçla müdahale edilmiş, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Örtü yangını şeklinde çıkan yangınlara anında müdahale edilmiş olup toplam 55,1 hektar alan etkilenmiştir.

22 Aralık günü yapılan meteorolojik ikaza müteakip; tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte muhtarlarımız SMS yoluyla bilgilendirilmiş, yapılan ikazlar kamuoyu ile paylaşılarak, dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşlarımız uyarılmıştır.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın özellikle yüksek ve dağlık bölgelerde 25 Aralık Çarşamba günü de etkisini göstereceği gece yarısına kadar vatandaşlarımızın ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları hususu bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN