Organik Fındık Üreticilerine Bilgilendirme

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

ilimiz Keşap İlçesinde Organik Fındık Tarımı yapan üreticilere yönelik olarak Ziraat Odası toplantı salonunda bilgilendirme düzenlendi.

                Organik tarım (Ekolojik tarım veya Biyolojik tarım); Ekolojik dengenin korunması, her türlü bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretimi ile kullanılacak girdilerin organik tarım metoduna uygun olarak üretilmesi veya temini, bu ürünlerin işlenmesi, ambalajlanması, etiketlenmesi, depolanması, taşınması, pazarlanması, kontrolü, sertifikalandırılması ve denetimini amaçlayan, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen modern tarımsal üretim tekniklerini kullanmayı kabul eden, her aşaması kontrollü, kayıtlı ve sertifikalı bir üretim şeklidir. Bu esaslara uygun olarak fındık üretiminde de organik üretim kurallarının uygulanması ile insan, hayvan ve çevrenin korunması amaçlanmış, İlimiz fındık üreticilerinin organik tarım bilinci oluşturulmaya çalışılmıştır.

                Toplantıda; Organik tarımın tanımı, ilkeleri ve prensipleri, Dünyada, Türkiye’de ve İlimizde organik tarımın geldiği aşama, organik tarım kanunu ve yönetmeliği, organik tarım desteği ile organik tarımın felsefesi anlatılmıştır.

                Organik fındık yetiştiriciliği ile ilgili olarak organik fındık üretimine başlama, üretimin planlanması ve yürütülmesi, kontrol ve sertifikasyon süreci, geçiş ürünü, organik ürün ve organik fındık sertifikası konularında katılımcılar bilgilendirilmiştir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN