Meteoroloji Giresun İçin Turuncu Uyarı Yaptı!..

PAYLAŞ

Meteoroloji; Doğu Karadeniz bölgesinde aralarında Giresun’un da bulunduğu 5 il için “Turuncu” uyarıda bulunarak, sel, heyelan, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmeye göre 22 Ağustos Cumartesi günü; Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin için turuncu uyarı verdi.  Bölgede, aralıklı yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji tarafından, Giresun’un sahil bandında ve sahile yakın ilçeleri için Turuncu ve Sarı uyarı yapıldı.

Turuncu uyarı verilen ilçeler; Giresun İl Merkezi ve Keşap, Yağlıdere, Espiye, Güce, Tirebolu, Doğankent, Görele, Çanakçı ve Eynesil

Turuncu Uyarı Nedir?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Sarı uyarı verilen ilçeler; Dereli, Bulancak ve Piraziz

Sarı Uyarı Nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Giresun İl Merkezinde;

21 Ağustos Cuma günü saat 12.50’den 22 Ağustos Cumartesi günü saat 12.00’ye kadar, yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, heyelan, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar beklenmektedir.

22 Ağustos Cumartesi günü saat 12.00’den 23 Ağustos Pazar günü saat 06.00’ya kadar, yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51–100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, heyelan, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar beklendiğinden, vatandaşlarımız ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN