KYK Yurt İnşaatında İncelemeler

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali Harun Sarıfakıoğulları,  Güre mevkiinde yapımı devam eden 1000 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdunun inşaatında incelemede bulundu.
 
Yapımına 2016 yılı Mart ayında başlanan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu inşaatını gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Sarıfakıoğulları, KYK Yurt Müdürü Fethi Elmas ve yüklenici firma yetkililerden bilgi aldı.
 
%95’i bitirilen ve ince işçiliği ile çevre düzenlemesi devam eden yurt inşaatındaki çalışmaların süratle tamamlanarak hizmete girmesi talimatını veren Vali Sarıfakıoğulları, işçilere kolaylıklar diledi.
 
Doğayla iç içe bir ortamda toplam 1000 öğrenciye otel konforunda bir barınma imkânı sunacak olan yurt hizmete girdiğinde yükseköğrenim öğrencilerinin en önemli sorunlarından biri olan barınma sorununun çözümüne katkı sağlaması bekleniyor.
 
Lisansüstü öğrencileri için tek kişilik odalar, diğer öğrenciler için de 3'er kişilik odaların bulunduğu yurt inşaatında, odaların içinde banyo, tuvalet, buzdolabı bulunmasının yanında, bazalı sistem denilen ahşap karyolalar da yer alacak. Sınırsız internet hizmetiyle birlikte öğrencilerin rahat edebileceği bir hizmet sunması planlanan yurtta, araç park yerlerinin yanı sıra öğrencilerin her tür eğitim, sosyal ve sportif faaliyetlerine yönelik olarak, futbol, voleybol, basketbol sahası, tenis kortu, okuma salonu, kafeterya bulunacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN