'Kitap Kafe ve Genç Ofisi' İçin Yer Tahsis Edildi

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü ve ilimiz milletvekillerinin girişimleri sonucunda, Şeyh Keramettin Mahallesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 3 katlı kargir bina Giresun gençliğine ve Giresun üniversitesinde eğitim gören gençlerin hizmetine verildi.

Giresun Merkez Şeyh Keramettin Mahallesi’nde hazineye ait 286,87 m² yüzölçümüne sahip, bahçeli 3 katlı kargir ev, “gençlik merkezi, kitap kafe ve genç ofisi” olarak kullanılmak üzere Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

5018 sayılı Kanun gereğince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 03/03/2021 tarih ve 419106 tahsis numarası ile tahsis edilen binanın Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslimi 11 Mart Perşembe günü gerçekleştirildi.

Tahsis amacına uygun olarak, herhangi bir süre olmaksızın, hizmet süresince tahsisi ve teslimi gerçekleştirilen bina ile ilgili yetkililer tarafından verilen bilgiye göre binanın içerisinde yer alacak olan Genç Ofisler, Gençlik Merkezleri'nin iz düşümleri olacak. Genç Ofislerde, gençlerimiz tarafından yürütülmekte olan ve yürütülecek olan çalışmaların, ülkemizde ki gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaşmasına ve toplumsallaşmasına katkı sunması bekleniyor. Bu ofisler sayesinde, gençlerimiz gönüllülük faaliyetlerine daha çok katılabilecek ve bu faaliyetleri destekleyebilecekler.

Verilen bilgide, bu genç ofislerin içerisinde yer alacak olan Kitap Kafelerin; gençlerin bir araya gelmesini, edebi, bilişsel ve sanatsal yönlerinin gelişmesini sağlayan kültürler arası farkı ve maddi imkansızlıkları en aza indiren mekanlar olacağı belirtilerek, bu ofislerin ve Kitap Kafelerin, imkânı olmayan gençlere güvenli alanlar oluşturarak, sosyalleşmelerine katkı sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN