Keşap Belediyesinden Esnaflara Bilgilendirme

PAYLAŞ

Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler ve İç İşleri Bakanlığının yayımladığı ek genelge ile Yardımlaşma kampanyasının tek elden idare edileceğini bildirdi.

 Başkan Emür ‘’İç İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ek genelge ile korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları park, bahçe gibi alanlarda dolaşmaları sınırlandırılmıştır.

İkametlerinden ayrılmalarına sınırlama getirilen vatandaşlarımızın Keşap Merkez ve Mahalleleri 155, köyleri 156 ve sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen hemşehrilerimiz ise 112 nolu telefonlar üzerinden iletmeleri halinde temel ihtiyaçları karşılanacaktır.

Belediye olarak kamuya açık alanlar, mahallelerimiz, caddelerimiz, sokaklarımız, okullarımız, birebir temas halinde olduğumuz kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör alanları, şehir içi dolmuşları ve Keşap Giresun Dolmuşları, Camilerimiz de dahil olmak üzere dezenfekte edilerek ilaçlandı ve dezenfeksiyon çalışmaları devam ediliyor. Anonslarımız ile halkımıza bilgilendirme yapılıyor.

Ayrıca zabıtalarımız ve Keşap İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü esnaflarımızı Covid-19 pandemisine karşı uyarıyor. Tedbirler hatırlatılıyor. Çarşamba günü kurulacak olan pazarımız sabah erken saatlerde esnaflarımız gelmeden önce temizlenip ve ilaçlanacak, akşam çıkışlarda tekrar dezenfekte çalışmaları yinelenecek. Bununla beraber esnaflar arasında mesafe olacak, vatandaşlarımız ürünleri kendi seçmeyecek, tezgâhtar ve esnaf kardeşlerimiz kendi verecekler. Tüm bilgilendirmeler her pazarcı ve esnafa tebliğ edilecek.

Bugün de tüm esnaflar gezilerek bilgilendirme yapıldı ve tekrar denetleme yapılacağı bilgisi esnaflar ile paylaşıldı. 

Sağduyu ile hareket ettiğimiz takdirde ve alınan önlemler neticesinde bu süreci sorunsuz biçimde geçireceğimize inanıyor, tüm hemşehrilerime sağlıklı günler diliyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN