Kale'de Yeni Düzenleme

İlerleyen dönemlerde bu çalışmalar etap etap devam edecek ve kale önümüzdeki günlerde daha güzel bir görünüme kavuşacak

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Giresun Belediyesinde tüm birimlerde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken Park ve Bahçeler Müdürlüğü bu anlamda tempoyu biraz daha artırdı.

Şehrin farklı bölgelerinde müdürlük ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, kışlık çiçek dikimleri devam ederken, çocuk oyun parklarında ise yenileme çalışmaları yapılıyor. Ayrıca tespit edilen noktalarda da ağaç budama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Şehrimizin güzelliğine renk katacak çalışmalar yapan ekipler bir yandan orta refüjlerde bulunan süs çalılarının kesimleri, dönel kavşaklara çiçek dikimleri, parklar ve yeşil alanlarda ise büyüyen otları biçerek çevre düzenlemeleri yaparken, diğer yandan Gemilerçekeği Mahallesi’nde bulunan karayolu viyadüğü altında daha önce yapılmış düzenleme işlemlerine ilaveten viyadüklerin bulunduğu direklerin boyama işlemlerini yapıyor.

KALE HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALACAK

Şehrin birçok farklı bölgesinde bu çalışmalar devam ederken yine müdürlük bünyesine bağlı diğer bir ekip tarafından Kale’de, geniş çevre düzenleme çalışmaları yürütülüyor. Başlatılan çalışmalar kapsamında surların altında bulunan kalenin yamaç kısımlarındaki çalılıkların temizlenmesi için hummalı bir çalışma yapılıyor. Ulaşılması ve çalışma alanı oldukça zor olan bu bölgeleri temizleyen ekipler kaleye hak ettiği değeri kazandırmak için uzun uğraşlar vererek çalışmalar sürdürüyor. Çalışmaların ilk etabında ekipler surlar bölgesinde birçok alanı temizleyerek gün yüzüne çıkardılar. İlerleyen dönemlerde bu çalışmalar etap etap devam edecek ve kale önümüzdeki günlerde daha güzel bir görünüme kavuşacak.

Ayrıca ekipler tarafından kalenin en yüksek zirvesi olan ve vatandaşlarımızın şehrimizi panorama şeklinde seyir ettiği şanlı bayrağımızın dalgalandığı alanda bulunan mevcut ahşap korkulukların artık kullanışsız bir hal almasından dolayı korkulukların yenileme çalışmalarına başlanıldı. Tehlike arz eden, eskimiş ve yıpranmış korkuluklar sökülerek yerine daha modern ve şık yeni ferforje demir korkulukların montajı yapılıyor. Kale bölgesinde başlatılan düzenleme çalışmaları aralıksız devam ederken Giresun Kalesi kısa bir zaman sonra hak ettiği değeri alacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN