Jeoradar Sistemiyle Tarama

PAYLAŞ

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatları doğrultusunda şehrimizde uygulamaya konulan jeoradar sistemiyle birlikte yer altının röntgeni çekiliyor.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip tarafından, jeoradar teknolojisiyle son sekiz aylık dilimde toplamda 105.724 metrekare alan içerisindeki altyapı hatlarının (içme suyu, yağmursuyu-kanalizasyon, telekom, doğalgaz) haritalandırması yapıldı.  Bu kapsamda, 8.817 metre içme suyu ve 5.228 metre yağmur suyu-kanalizasyon hattı haritalandırılmış oldu. Toplamda ise 146 su vana kapağı, doğalgaz vanası ve Telekom kutusunun koordinatları alınarak sayısallaştırıldı.

Jeoradar uygulaması ile yer altında bulunan Belediyeye ait kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu hatları ile diğer kurumların hatlarının (elektrik, doğalgaz, telekom) tespiti yapılırken, kayıp rögar ve kayıp vanalara da ulaşılıyor. Uygulamayla birlikte tüm hatların konumları, çapları, cinsi ve uzunlukları belirlenerek, şehrin mevcut altyapısı artık daha kontrollü hale geliyor. Boruların güzergâhı noktasal olarak tespit edilirken, yapılacak bir çalışmaya büyük kolaylık getiriyor. Yanlış noktayı kazma riski ortadan kalkıyor ve yer altındaki hatların konumu sistemden görüleceği için, yapılacak bir çalışmanın daha sağlıklı ve daha güvenli yürütülebilmesinin önü açılıyor.

Diğer yandan, jeoradar cihazının Belediyenin olmasından dolayı 70 bin liralık bir kazanım elde edildiği, Karadeniz Bölgesinde Belediye bünyesinde oluşturulduğu ekibi ve cihazı ile çalışma yapan tek Belediyenin Giresun Belediyesi olduğu ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN