İZDES Değerlendirme Toplantısı

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

İçişleri Bakanlığı İZDES İzleme Değerlendirme Sistemi Toplantısı, 05 Aralık Perşembe günü İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İZDES Toplantısı için Giresun’a gelen Bakan Yardımcısı Çataklı, Valiliğimize gelişte Vali Sarıfakıoğulları tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Valilik Toplantı Salonunda saat 10.30’da ilgili birim amirlerinin katılımıyla Bakanlık Hizmetlerinin Değerlendirme Toplantısına başkanlık eden Bakan Yardımcısı Çataklı, toplantı bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“İçişleri Bakanlığı olarak, kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak, vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması temel hedefimizdir” diyen Bakan Yardımcısı Çataklı; “Bu hedef doğrultusunda; Sayın Bakanımızın talimatları ile İçişleri Bakanlığında İzleme Ve Değerlendirme Sistemi Projesinin uygulanmasına başlanmıştır. Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde bakanlığımız taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmek ve valiliklerimizdeki iyi uygulama örneklerini paylaşmak üzere İZDES (İzleme Değerlendirme Sistemi) Projesi'ni başlattık. Bu projenin birinci aşamasında, 81 ilimizi ziyaret ederek 4.000'e yakın personelimizle bir araya geldik. Bu ziyaretler sonucunda sorunlarla ilgili öneriler de geliştirilerek hazırlanan raporlar illerle paylaşılmış ve önerilerin hızlıca hayata geçirilmesiyle ilgili talimatlar verilmiştir.

Projenin ikinci aşamasının teması, ise "Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği" olarak devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın "Devleti Temsil Etmek, Milletin Gönlünü Kazanmakla Olur" ifadeleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı olarak valiliklerimizde başlattığımız "Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği" kapsamında, bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz. Bakan yardımcıları başkanlığında bakanlığımız üst yöneticilerinden ve uzmanlardan oluşan 9'ar kişilik heyetlerle 61 ilimizde ziyaret programlarımız gerçekleştirilmiş olup, bugün 62. ilimizde bulunmaktayız. Kalan 19 ilimize en kısa sürede ziyaretler gerçekleştirilecektir.

Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği, Öncelikle "Dinleme ve Empati" prensibi üzerine kurgulanmış bir projedir. Bu proje kapsamında Bakanlığımızca uygulanan halk toplantıları, il ekonomi toplantıları, muhtar toplantıları ve muhtar bilgi sistemi, trafik güvenliği, uyuşturucuyla mücadele, okul güvenlik koordinatörlüğü, okul servis araçlarının denetlenmesi gibi proje ve uygulamalar hakkında, ticaret sanayi odaları ve borsaları, esnaf ve sanatkâr odaları, ziraat odaları, muhtarlar, okul aile birlikleri ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelmeyi, görüş alış verişinde bulunmanın yanında valiliklerimizin iletişim ve işbirliği kapasitesini de değerlendirmeyi amaçlıyoruz.

Bu projenin amaçlarından bir diğeri de Bakanlığımız birimlerince sunulan emniyet, asayiş, trafik, 112 acil çağrı, nüfus, göç vb. hizmetlerden yararlanan vatandaşlarımızla birebir görüşmek suretiyle hizmet kalitemizi ve vatandaş memnuniyetini ölçmek olarak belirlenmiştir.

Bu çalışmanın çıktısı, 81 il valiliğimizin tamamına ait ve somut görüşmelere, ziyaretlere dayalı bir değerlendirme raporu olacaktır. Hedefimiz, bu raporlar doğrultusunda geçmiş medeniyetimize ve gelecek vizyonumuza uygun merkezi ve yerel düzeyde yönetim politikaları ve stratejileri oluşturmak suretiyle vatandaş memnuniyetini arttırmak ve hizmet kalitesini yükseltmektir.

İZDES Projesi'nin ikinci aşaması olan Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği' nin hayırlı olmasını diliyor, görüş ve önerileriyle bize yol gösterecek aziz milletimize şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı Çataklı’nın öğleden sonraki programında; Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, ilgili meslek örgütleri ve işadamlarının katılımıyla ilimizin istihdam, sanayi, tarım, üretim ve ekonomi konularına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantı ile İl AFAD Değerlendirme Toplantısı yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN