Halk Eğitim Merkezi Ek Binasında İnceleme

Vali Harun Sarıfakııoğulları, Zeytinlik Mahallesindeki Halk Eğitim Merkezi Ek Binasında incelemede bulundu.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali  Harun Sarıfakııoğulları, Zeytinlik Mahallesindeki  Halk Eğitim Merkezi Ek Binasında incelemede bulundu.

Zeytinlik Mahallesinde bulunan eski Necatibey İlkokulu binasında faaliyetlerini sürdüren  Halk Eğitim Merkezi ek binasını ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları, Giresun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih Uzun’dan bina ve açılan kurslarla ilgili  bilgi aldı.

Giresun Halk Eğitimi Merkezi olarak 2019 yılında 1268 kurs açıldığını, açılan bu kurslara 24 Bin 758 kursiyerin devam ettiğini belirten Uzun,  nüfus oranıyla Türkiye’de en fazla kursun ilimizde açıldığını söyledi.

Uzun, Halk Eğitim Merkezi Ek binasında çini, çanak- çömlek seramik, resim, ebru, tezhip hat, transfer baskı, yöresel ürünler tasarımı kurslarının açıldığını, üç yüze yakın öğrenci ve kursiyerin ek binada bu kurslara devam ettiği bilgisini verdi.

Açılan kursları da ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları, kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Kursiyerlerin el emeği göz nuru olarak ortaya çıkardığı el işlerini inceleyen Vali Sarıfakıoğulları, ardından müzik bölümündeki kursiyerlerin sunduğu müzik dinletisine katıldı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslardan ve çalışmalardan dolayı kurs eğitimcilerine ve Giresun Halk Eğitim Merkezi idarecilerine teşekkür eden Vali Sarıfakıoğulları, başarılar diledi.

Ziyarette, Vali Sarıfakıoğulları’na kursiyerler tarafından yapılan Hat sanatıyla Arapça “Kelime-i Tevhid”in yazılı olduğu ahşap ile Sayın Valimizin karakalem çalışma portresi takdim edildi. 

Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN