Hakan Türker CHP il Başkan Adaylığını Açıkladı

PAYLAŞ

Çok kıymetli partililerim, değerli konuklar, sevgili basın mensupları...2008 yılından bu yana, birlikte omuz omuza mücadeleler verdiğim, acımı tatlımı birlikte paylaştığım ailem. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz... Kendimi bildim bileli Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin içinde, partimin emrinde, sizlerin içindeyim. Bir ailenin içinde olduğu gibi güzel günlerimiz de oldu, kötü günlerimiz de oldu. Ancak her ne yaşadıysak birlikte, hep birlikte yaşadık. Bizler ısmarlama sevdalardan değil, büyük bir aşkın mücadelesi içinde, birlikte yandık, birlikte kavrulduk, birlikte savrulduk. Şimdi ise birlikte tekrar toparlanacağız.

 

  Hiçbir göreve tepeden inme gelmedim, hepsinde, her birinde emek verdim, emekler verdim. Partime tepeden değil, mutfağından geldim. Gençlik örgütlenmesinden, her birinizin oyları ve destekleri ile meclis üyeliğine, oradan da Merkez ilçe başkanlığı görevlerinde büyük bir onur ile, her daim mücadele ettim. Derdim hiçbir zaman koltuk olmadı. İki koltuk da bir adam olmaz diyerek, meclis üyeliğimizi hiçbir zorunluluk olmamasına rağmen gururla bıraktım. Şimdi ise emeğimizle, alın terimizle, mücadelemizle, durmadan koşmak ve koşturmak üzere, mücadelemizi il başkanlığı sorumluluğuyla devam ettirmek istiyorum.

 

              Bir defa şunun altını çizeyim: Ben siyaseti tamamen iyi niyetimle toplum için yaptım, partim için yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Bu şehrin dört bir yanında emeğimiz, her bir sokağında alın terimiz var. Partimizi makamlardan değil, asansörsüz evlerin en üst katlarından, bodrum katlarında yaşayan bir tek kişiyi dahi geride bırakmadan temsil ettik. Sokaklardan hiç kopmadık, bu şehrin insanını dostumuz, ailemiz bildik ve her daim öyle davrandık, öyle yaşadık. Sokaklarda güçlü olmayanın, örgütünde ve hiçbir yerde başarılı olamayacağına inandık. Ismarlama gazete haberlerinden değil, adım adım boncuk, boncuk ter dökerek temsil ettik bizler partimizi.

 

            Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ekibimle birlikte gereken ne ise yapacağız, partimizin iktidar yürüyüşüne de Giresun'dan en büyük desteği sunmanın gayreti içinde olacağız. İlçe başkanlarımızı sistemin dışına atan mekanizmayı kaldırıp atacağız. Her ilçede omuz omuza çalışan, birbirlerinin dertlerine ortak olan, belediye başkanlarımızın, örgütümüzün seçilmiş tüm yetkililerinin ve de en başta her bir üyemizin, emeğin alın terinin içinde olacağı, söz sahibi olacağı örgütü yeniden inşa edeceğiz. Seyirci kulübesinde kimse oturmayacak, çünkü hepimiz ev sahibiyiz, hepimiz söz sahibi de olacağız.

 

      

            Kimselerin olmadığı, katılmadığı ve katılamadığı o acı günde Hasan Karaibrahim ve  Hayati Tökez abilerimizle, birkaç arkadaşımla teslim ettik belediyemizi. Ancak dört yıl sonra ise davullarla, horonlarla almaya hep birlikte gideceğiz. Mevcut belediyelerimizin sayısını arttıracak yapıyı, hep birlikte yeşertecek, yetiştirecek, yarınlara umut olarak büyüteceğiz.  Kaybetmek bizim umutlarımızı azaltacak bir durum değil. Seçim bu, arada yol kazaları oluyor. Ve de bazı şeyler sizlerin, bizlerin ve  örgütün dışında da gelişebiliyor. Emin olun 4 yıl sonra bıraktığımız yerden Giresun'a hizmet vermeye devam edeceğiz. Zerre kuşkunuz olmasın.

 

            Sesimizi, birliğimizi şehrimizin dört bir köşesine ve Ankara'ya en güçlü şekilde ulaştıracağız. Seçimden seçime, bayramdan bayrama merhaba edenlerden değil, işine geldiğinde ilçe ilçe dolaşanlardan değil, basın aracılığı ile siyaset yapanlardan değil, yeni bir rüzgarın yön verenlerinden, yeni bir türkünün ses verenlerinden olacağız. Onları da kucaklayacağız elbet. Doğru yolda, düzgün ve kararlı adımlarla, hep birlikte yürüyeceğiz. Kişisel siyaset tarzını, rafa kaldıracak, en büyük güç, örgüttür, örgütlü mücadeledir diyeceğiz. Ve elbette ilk seçimde Giresun’dan Ankara'ya da en az 2 milletvekili göndermek, boynumuzun borcu olacak. Örgütümüz ve halkımız nerde karar kılmışsa, arkasında dev bir güç olarak mücadele edeceğiz ve bizler başaracağız. 

 

            Yeter ki yan yana, kol kola, omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde mücadele edelim. "Küçük olsun, benim olsun" demeyelim. Yaşlımız la, gencimizle, kadını ve erkeği ile hedefimize kilitlenelim. "Ben" değil, "biz" olursak, inanın başaramayacağımız hiçbir şey yok.

 

             Birçok sıkıntının temelini oluşturan bir konuya bilerek ve  hassasiyetle yer vermek istiyorum. Partimizin ilk önce olağan duruma dönmesi en büyük zaruriyetidir. Kin ve nefret silahımız değil, en büyük düşmanımızdır. Partimiz zincirlerini bir an önce kırmalıdır. Mesela değerli partililerim, ben ve bizler bir çete değiliz, aksine tarlada emeği olan neferleriz. Karşımda partimiz için mücadele eden, emek veren her bir partilim de ihanetçi değil, ailemin bir parçasıdır, böyle olmaya da devam edecektir.  Dargınlıklar kırgınlıklar evlerimizde sevdiklerimizle olduğu gibi, partimizde de normaldir, aynı çatı altında birbirimize sarılabilmek de en doğalıdır.

 

             Giresun CHP ailesi olarak önce birlik ve beraberliğimizi en üst düzeye çıkaracağız, sonra Giresun'umuzun sorunlarının çözümü için kenetleneceğiz ve daha sonra da; Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurup bize emanet ettiği laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için yönetimi ele alacağız. İlk seçimde iktidar olacağız. CHP bu ülkenin çimentosu, demokrasinin güvencesidir. Bu ülkeyi haramilerden kurtaracağız. 18 yıldır bu ülkenin ayarlarıyla oynayan, değerlerini sömüren, dini siyasete alet edip, geriye götüren AKP'yi tarihin çöplüğüne uğurlayacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Türkiye'nin hiç olmadığı kadar CHP iktidarına ihtiyacı var.

 

              CHP demek; emeğe, insan haklarına saygı demek. CHP demek; eşitlik, özgürlük demek. İşte biz Edirne'den Kars'a kadar bu ülkenin dört bir yanına huzur, barış, refah getireceğiz. Başkomutanımız Ulu Önderimiz Atatürk'ün kurduğu CHP bayrağını zirveye taşımak için, demokrasi için, daha insanca bir yaşamı kurmak için çıkılan bu yola katkı sunmak amacıyla; 15 Şubat'ta yapılacak olan CHP Giresun İl kongresinde, il başkanlığına adayım.

 

            Ekibimle birlikte, partimin birer neferi olarak, Atatürk'ün askerleri olarak gece-gündüz çalışacağımıza söz vererek, desteklerinizi bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmak, tek adam rejiminden kurtularak, yeniden demokratik parlamenter sisteme dönmek için, demokrasi için hep birlikte iş ve güç birliği yapmaya çağırıyorum. Ülkemizi terör örgütlerinden, açlıktan, sefaletten, işsizlikten, kadın cinayetlerinden, tacizden, tecavüzden, tarikatlardan kurtarmak ellerimizde. Yeter ki ortak aklı egemen kılıp, birbirimizi hoşgörüyle kucaklayıp, çoğalalım.

 

             Her şey hepimiz için, Giresun'umuz, Türkiye'miz, geleceğimiz olan çocuklarımız ve ülkemizin güvencesi CHP için olsun. Bu inançla, bu özlem ve bu azimle hepinizi ayrı ayrı kucaklıyorum. Kendimi ve ekibimi sizlere emanet ediyorum. Saygı ve sevgilerimle...

 

 

                                                                                                                                              Hakan TÜRKER

                                                                                                                                         CHP İL BAŞKAN ADAYI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN