Türkiye

Türkiye Haberleri

1.320 Aranan Şahıs Yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 70 bin 232 personel katıldığı uygulama; terör örgütüne müzahir şahısların yoğun olarak bulunabileceği yerler, okul çevreleri, umuma açık yerler başta olmak üzere 5 bin 027 noktada gerçekleştiği belirtildi.

Giresun Güney Çevre Yolu Projesi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası 2019 yılının son toplantısı olan Aralık ayı meclis toplantısı 35 üyenin katılımı ile gerçekleştirildi. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu başkanlığında toplanan meclis, gündem maddelerini görüştü ve karara bağladı.

Giresun ve Ordu'daki Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; Ordu ve Giresun illerimizde beklenen yağışlar

Karadeniz'de Kuvvetli Fırtına Bekleniyor!

Meteoroloji'den Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz'de rüzgarın; yarın (Cuma-27.12.2019) sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın yarın (Cuma) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

10 Hektar Fındık Bahçesi Dahil 280 Hektar Alan Zarar Gördü

Karadeniz'de 3 gün süren orman yangınları tamamen kontrol altına alındı, alanda soğutma çalışmaları devam ediyor.

TMO'dan Üreticilere Duyuru

31 Aralık 2019 tarihinde sona ereceğinden, Kurumumuza ürün satmak isteyen üreticilerimizin yılsonuna kadar ürünlerini TMO alım noktasına teslim etmeleri önem arz etmektedir.

Karadeniz'de Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün gece saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülmesi beklenen sağanak yağışların, Pazar günü sabah saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon’da kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun’un doğu ilçeleri ile Trabzon’un batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Rize ile Artvin kuzey ilçelerinde şiddetli (76-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte heyelan, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ordu'da Dilencilere Geçit Yok

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında dilencilere yönelik operasyon düzenledi

Ticari Araç Şoförleri Üzerinde Alkol ve Uyuşturucu Denetimi

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 48’inci maddesinde, alkol, uyuşturucu/uyarıcı maddelerin etkisi altında araç sürme yasağına ilişkin yaptırımlar, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 97’nci maddesinde ise bu yasağın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar düzenlenmiştir. Yönetmeliğin 97’nci maddesinde; “trafik görevlilerince sürücüler her zaman alkol kontrolüne tabi tutulabilirler. Uyuşturucu veya uyarıcı madde kontrolü ise durumundan şüphe edilen sürücüler üzerinde yapılır” hükmü mevcuttur.

KANUNA AYKIRI AVLANMIŞ 20 TON SU ÜRÜNÜNE EL KONULDU

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ortaklaşa yaptığı denetimlerde kanuna aykırı olarak avlanmış yaklaşık 20 ton su ürününe el koydu.

Orta ve Doğu Karadeniz'de Fırtına Bekleniyor!

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden 28.11.2019 tarihi saat 16.20’de 12(468) nolu uyarı ile yapılan açıklamada Orta ve Doğu Karadeniz’de fırtına beklendiği belirtildi. Meteorolojiden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Radarla Hız Denetimi Gerçekleştirildi: 250 Araç Trafikten Men Edildi

Trafik kazalarının oluşumunda %36 gibi büyük bir paya sahip olan Hız İhlallerinin önlenmesi ve algılanan yakalanma riski duygusunun artırılarak sürücülerin yasal limitlerde araç kullanmaya teşvik edilmesi amacıyla; 09-10 Kasım 2019 tarihlerinde ülke genelinde eş zamanlı Hız Denetimleri gerçekleştirildi.

1.476 Aranan Şahıs Yakalandı

Ülke Genelinde Eş Zamanlı Olarak ''Türkiye Güven Huzur 2019/6'' Uygulaması Gerçekleştirildi

612 Araç Trafikten Men Edildi

Kar Yağışları Bekleniyor!

Doğu Karadeniz'e Uyarı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz Kıyı kesimlerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı ilçeleri) beklenen yağışlar

Karadeniz'de Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteorolojiden Fırtına Uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre bu akşam saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz’de kuvvetli fırtına bekleniyor.

TMO'dan Fındık Ve Kota Açıklaması

Kuruluşumuzca; fındık piyasasında istikrarın sağlanması, üreticilerimizin piyasa şartlarında mağduriyet yaşamamaları ve finansman ihtiyaçlarının sağlanması amacıyla

Toplam 1112 haber.