Sağlık

Sağlık Haberleri

1 Aralık Dünya Aıds Günü

Bölgesel ASKOM Toplantısı Trabzon'da Yapıldı

9. Bölgesel ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) Toplantısı Trabzon'da yapıldı. Bölgesel Acil Sağlık Hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda, afet planları, ambulans hizmeti sunumundaki sorunlar, motorize ambulans hizmetleri, bölgeler arası

Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Farkındalık Sempozyumu

Gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek için harekete geçen Sağlık Bakanlığı yeni yol haritasını belirlemek için ''Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Farkındalık Sempozyumu'' düzenledi.

Sağlıklı Yaşam, Aracı Etkinliklere Devam Ediyor

Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Mobil Sağlıklı Yaşam Aracı, Çanakçı Ortaokulu'nda öğrencilerle buluştu. Çanakçı Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte öğrencilere; diyabet, sağlıklı beslenme ve obezite hakkında broşürler dağıtıldı ve bilgiler verildi.

Akılcı Antibiyotik Kullanımı

Dünya Diyabet Günü

Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun bu yıl belirlediği tema; diyabetin erken tanısı için taramanın önemi ve erken tanı ile komplikasyon risklerini azaltmaktır. Tip 2 diyabet taraması komplikasyon riskini önlemek açısından çok önemlidir.

Afet Eğitimi Hazırlık Günü

Doğal afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirmek, toplumun her ferdinin ve her kesimin kuşkusuz iyi bir eğitim alması ile mümkün olacaktır. Bu amaçla halkın bilinçlendirilmesi, eğitimin tüm öğelerinin seferber edilmesiyle gerekmektedir.

UMKE "Temel Modül Eğitimi" İlimizde Yapıldı

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2016 yılı Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) faaliyet planı çerçevesinde, ilimizde, 31 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında ''UMKE Temel Modül Eğitimi'' düzenlendi

Sağlık Okuryazarlığı İçin Düğmeye Basıldı

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, sağlık hizmetinde birincil başvuru noktası olan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik ''Sağlık Okuryazarlığı Eğitici Eğitimi Programı'' başlattı. Programla, aile sağlığı merkezi çalışanlarında farkındalık oluşturarak sağlık okuryazarlık düzeyi düşük olan hasta ve yakınlarıyla iletişimin güçlendirilmesi ve memnuniyetin artırılması hedefleniyor.

KETEM 'Pembe Eller' Projesi

Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı KETEM birimi, Meme kanseri bilinçlendirme ayının kapanması nedeniyle 'Pembe Eller' projesi kapsamında etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe katılımlarından dolayı Meme Kanseri hastalarına teşekkür edilerek, hediyeleri takdim edildi.

''Engelsiz Yarınlar İçin'' Projesi Tamamlandı

Giresun Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında finanse edilen ''Engelsiz Yarınlar İçin'' projesi tamamlandı.

Yangın ve Tahliye Tatbikatı

Toplam 232 haber.