Güncel

Güncel Haberleri

Güncel Fındık Fiyatları

Güncel Fındık Fiyatları

Güncel Fındık Fiyatları

Nöbetçi Eczaneler

06.09.2021  Giresun merkez Nöbetçi Eczaneler

Gıdaların raf ömrünü uzatan projeleri ile Türkiye ikincisi oldular

Kültür Fen Lisesi, bu yıl 51'incisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, kimya dalında Türkiye ikincisi oldu. 12 dalda 216 projenin yer aldığı yarışmada 10'uncu sınıf öğrencileri Yusuf Kaan Güreler ve Eren Uzunöz, danışman öğretmenleri Hande Akarlar eşliğinde 'Kitosan Kurkumin ve Zeytin Yaprağı Ekstraktı Katkılı Anti-bakteriyel Yenilebilir Gıda Ambalajı' konulu projeleriyle başarıya ulaştı. Projelerinde, zeytin ağacının faydalarından yararlanan öğrenciler, yenilebilir anti-bakteriyel ve anti-viral ambalajlar elde ederek günümüzde kullanılan kanserojen ve toksisiteye sahip ambalajların önüne geçmeyi amaçlıyor.

VERBİS'e kayıt süresi 30 Haziran'da bitiyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle insanlar uzun zamandır evlerinden çalışıyor. Kişiler bu süreçte internet üzerinden sosyalleşti, alışveriş yaptı ve dış dünyayla etkileşime girdi. Şirketler ise bu dönemde uzaktan çalışmaya ve sağlık önlemlerine yoğunlaştı. 2020'nin başında gündeme gelen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na (KVKK) ilişkin şirketlerin Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi'ne (VERBİS) kayıt süresi 30 Haziran'a uzatılmıştı. Mazars Denge Bilgi Teknolojileri Denetim, Güvenlik ve Danışmanlık Partner'ı Ateş Sünbül, sürenin uzatılmasının şirketleri biraz rahatlattığını fakat geri sayımın başladığını söyledi.

Evde çocuklarınızla teknolojiyi kullanarak yapabileceğiniz etkinlikler neler?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı uzmanlar 'Evde Kal' çağrısı yaparken okullarda da online eğitim modeline geçildi. Bu dönemde Bilfen Okulları dahil pek çok okul tüm alt yapı çalışmalarını tamamlayıp öğrencileri ile 'Dijital' platformlarda buluştu. Bu dönemde okullarda her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan Bilişim Haftası kapsamında pek çok etkinlik de online ortama taşıdı. Bilfen İlköğretim Kurumları Bilişim Teknolojileri Bölümü de öğrencilerin ebeveynleriyle birlikte yapabilecekleri 99 farklı etkinlik hazırladı.

NÖBETÇİ ECZANELER

FINDIK FİYATLARI

Toplam 479 haber.