Eğitim

Eğitim Haberleri

Rektörden Valiye Ziyaret

MOBİL EBA DESTEK ARACI YOLLARDA

Lise öğrencisi Türkiye'deki genç kızların sesi oldu

Birleşmiş Milletler (BM) kadın birimi genç kızların lider olma becerilerini, haklarını ve fırsatlarını ilerletmek için 'Girl Up' hareketi başlattı. Proje kapsamında online düzenlenen ve yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Global Leaders Summit'te kendi hikayesini anlatacak 50 genç kızdan biri olarak seçilen İstanbul Bahçeşehir Koleji Nakkaştepe 50. Yıl Kampüsü öğrencisi 17 yaşındaki Selin Özünaldım, Türkiye'deki genç kızları temsil etti. Online olarak gerçekleşen konferansa 170 ülkeden 40 bin kişi katıldı.

Giresun'da

'Uzaktan eğitimi başarıyla tamamladık'

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Covid-19 pandemi sürecinde eğitime uzaktan devam etme kararı almasının ardından, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) olarak 10 yıllık uzaktan öğretim tecrübesi ve sahip oldukları CATS (Computer Aided Training & Educational Services) sistemi ile öğrencilerine ulaşmaya devam ettiklerini belirten İKÜ MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici, '26 örgün öğretim, üç ikinci öğretim programıyla hiç ara vermeden senkron ve asenkron olarak eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamladık' diye konuştu.

'Türkçe Beklendiği Gibi Matematik Zordu'

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sona erdi. LGS soru kitapçıkları 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek. Mektebim Koleji Ortaokul ve Lise Eğitim Koordinatörü A. Serdar Şeker, sınav öncesi aldıkları önlemleri anlatarak soruları değerlendirdi.

Sınav Hazırlığındaki Öğrencilere tavsiyeler: Kaygılarınızı Ailenizle Paylaşın

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl 20 Haziran, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ise 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, bu yıl zorlu koşullarda sınava girmeye hazırlanan öğrencilere önerilerde bulundu. Öğrencilere kaygılarıyla ilgili aileleri ile sohbet etmelerini öneren Doç. Dr. Coşkun, 'Hiçbir sınav bir öğrencinin tüm özelliklerini, değerlerini, üstün olduğu yönleri ölçemez ve yaşamın tamamından daha değerli değildir' dedi.

Uzmanından YKS için son ay önerisi

2,5 milyon kişinin katılması beklenen sınav YKS, bu yıl 27-28 Haziran'da yapılacak. Tüm dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan şu zor günlerde özellikle 12. sınıf öğrencileri üniversiteli olabilmek için yoğun bir mücadele veriyor. Sınava hazırlıkta hissedilen kaygıya; virüs ve bu sebepten tüm çalışmaları internet üzerinden sürdürme kaygısı eklendi. Bu süreçte, psikolojik dayanıklılığı arttırmak ve ders çalışma düzenini sağlamak adına uygulanabilecek birçok yöntem bulunduğunun altını çizen Bilfen Liseleri Rehberlik Bölüm Başkanı Sebahat Başusta, YKS için son aya girmişken öğrencilere önerilerde bulundu. YKS hazırlık sürecinde son ayı değerlendirme şeklinin sınav sonucunu belirlemede büyük rol oynadığına dikkat çeken Başusta, 'Bu nedenle, yapmanız gereken çalışmaları en verimli şekilde planlayın ve bu son günlerde o plan doğrultusunda ilerleyin. Bunun yanı sıra gerek sınav stratejileri gerek günlük uyku ve beslenme rutininizi gözden geçirin ve sizin için en doğru olan yöntemleri benimseyin.' dedi.

Okul İnşaatında İnceleme

Meslek Seçimleri de Etkilendi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin 27 – 28 Haziran 2020 olarak güncellenmesinin ardından üniversiteler de aday öğrenciler için tanıtım günlerine başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle tanıtımlar üniversite ziyaretlerinin yanı sıra bu yıl online olarak da gerçekleştiriliyor. Online görüşmelerde bölüm tercihlerinde koronavirüs salgınının etkili olduğunu ifade eden Gayretli, 'Tüm sağlık programları, bilgisayar, elektrik – elektronik, mekatronik, inşaat mühendisliği bölümleri ve mimarlık bölümü yoğun ilgili görüyor' diye konuştu.

Öğrencilere Telafi Sınav İmkanı

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), üniversitelerdeki uygulanacak dönem sonu dijital sınavlar için öğrencilere teknik destek sağlanmasından sınav güvenliğine kadar uygulanacak ilkeleri belirleyerek, üniversitelere gönderdiğini duyurdu. Buna göre, kabul edilebilir sebeplerle sınava giremeyen öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için telafi amaçlı çevrimiçi sınav imknı verileceğinin ilkelerde yer aldığı İGÜ tarafından hatırlatıldı.   

Uzak Eğitim Raporu açıklandı: İlkokul öğrencileri yüz yüze eğitimden yana

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim ile tanışan öğrenciler için, bu sürecin faydalı olup olmadığı tartışılırken, öğrencilerden, öğretmenlerden ve velilerden bu sorunun yanıtı geldi. İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Antalya illerinde öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle gerçekleştirilen anketin sonuçları açıklandı. Raporda, öğrencilerin bu sürece devam edip, etmek istemedikleri, velilerin görüşleri ve öğretmenlerin önerileri yer aldı.

Toplam 943 haber.