Giresun Valisi Enver Ünlü'nün ''Zafer Bayramı'' Mesajı

PAYLAŞ

Giresun Valisi Enver Ünlü, 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Ünlü, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.
“Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve milletimizin istiklalini müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümünü milletçe, birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Hürriyet, egemenlik, vatan ve bayrak sevgisi gibi kavramların yüceliğini simgeleyen 30 Ağustos, Türk Milletinin tarihe altın harflerle yazdırdığı destansı zaferlerinden birisidir.
Milletimizin birlik ve beraberliğinden, vatanımızın bölünmez bütünlüğünden ve hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğinin bütün dünyaya haykırıldığı 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da cesaret kazandırmıştır.
Atatürk’ün Giresun’u ziyareti sırasında “Afyonkarahisar ve Dumlupınar’da sizin uşaklar da vardı” diye bahsettiği 42. ve 47. Gönüllü Alayları ile tamamı Giresun uşaklarından oluşan iki gönüllü alay Başkomutanlık Sakarya Meydan Muharebesine katılarak bu zaferlerin kazanılmasında önemli rol oynamıştır.
İşte bugün, böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev; geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumak ve Ülkemizi Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır.
Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken hiç şüphesiz ki; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve önderliğindeki şanlı ordumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları ile bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN