Giresun Turizmi Ziyaretçilerine Çok Yönlü Fırsatlar Sunmaktadır

Vali Enver Ünlü, bu yıl 46'ncısı kutlanmakta olan 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında düzenlenen salon programına katıldı.

PAYLAŞ

Vali Enver Ünlü, bu yıl 46’ncısı kutlanmakta olan “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen salon programına katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, 'Turizm Haftası' kapsamında 15-22 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenen etkinliklere 19 Nisan Salı günü salon programları ile devam edildi.

Program; Giresun Liman sahası içerisinde bulunan Gümrük Binası Konferans Salonu’nda saat: 11.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmaları, şiirler ve müzik dinletisiyle devam eden programda “Manilerle Geleneklerimiz” adlı tiyatro gösterisi sergilendi. Program, halk oyunları gösterisinin ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.    

VALİ ÜNLÜ “HER KÖŞESİ AYRI GÜZELLİKLERLE DOLU BİR ŞEHİRDİR GİRESUN”

Mübarek Ramazan-ı Şerif’in mağfiret günlerinde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ünlü, programa katılanları selamlayarak yaptığı açılış konuşmasında; “Karadeniz gibi ufku geniş, kaleleri gibi başı dik, fındığın başkenti, kirazın anavatanı, tarih, doğa, kültür ve lezzet şehri Giresun’umuz; asırlar içinde çeşitli kavimlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış, antik çağlarlardan modern zamanlara kadar üzerinde var olmuş tüm uygarlıkların izlerini taşımaktadır. 

Yeşilin ve mavinin birbirini kucakladığı, her köşesi ayrı güzelliklerle dolu bir şehirdir Giresun.

“BİRÇOK GÜZELLİĞİ AYNI ANDA MİSAFİRLERİNE SUNABİLEN EŞSİZ ŞEHİRLERDEN BİRİDİR”

Her renk tonunu görebileceğiniz yaylalarıyla, plajlarıyla, tarihi zenginliğiyle, doğa harikası Kuzalan Şelalesi ve Mavi Gölüyle, Göksu travertenleriyle, tabiat parklarıyla, türkülere konu olan konaklarıyla, muhteşem lezzetleri barındıran mutfağıyla, misafirperverliğiyle, birçok güzelliği aynı anda misafirlerine sunabilen eşsiz şehirlerden biridir.

“GİRESUN TURİZMİ ZİYARETÇİLERİNE ÇOK YÖNLÜ FIRSATLAR SUNMAKTADIR”

Öte yandan dünya üzerinde çok az sayıda ve yerde konuşma dili olarak kullanılan ‘Islık Dili’ Çanakçı ilçemiz Kuşköy halkı tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Islık Dili, UNESCO ‘Acil Koruma Altına Alınması Gereken Somut Olmayan Kültürel Miras’ listesine eklenmiştir.

Coğrafi konumu ile her türlü kış ve doğa sporlarına uygun oluşu, tarihsel zenginlikleri ve doğal güzellikleri yanında, dünyanın en kaliteli fındığının ilimizde yetişmesi, el sanatları, balıkçılığı, yaylaları ile Giresun turizmi ziyaretçilerine çok yönlü fırsatlar sunmaktadır.

“VATANIN KURTULUŞU İÇİN CANLARINI ORTAYA KOYAN GÖNÜLLÜ 42 VE 47. GÖNÜLLÜ ALAYLARIN ŞEHRİDİR GİRESUN”

Turizmin en temel değerlerinden biri olan kültür kaynaklarının zenginliği ilimiz için önemli bir avantaj olarak her zaman karşımıza çıkıyor. Dışarı baktığınızda ayrı bir güzellik, tarih ve fedakârlık görünür bu şehrin pencerelerinden. Kendi evlerinde kullandıkları kamaları, tüfekleri ve aba-zıpkalarıyla, Giresun Kültürü’nü kuşanarak Mangal Dağında, bu büyük mücadelede vatanın kurtuluşu için canlarını ortaya koyan gönüllü 42 ve 47. Gönüllü Alayların şehridir Giresun.

Bu vesileyle, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden Gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara sağlık ve huzur diliyorum.

“GİRESUN’UMUZUN; ULUSAL VE ULUSLARARASI PLATFORMLARDA HAK ETTİĞİ YERİ ALABİLMESİ EN BÜYÜK HEDEFLERİMİZ ARASINDA YER ALIYOR”

İlimizde mevcut turizm potansiyelini iyileştirmenin yanı sıra sektöre kazandıracağımız yeni projelerin alt yapısını da Valiliğimiz koordinesinde bağlı kurum ve kuruluşların planlı iş birliği içerisinde yürütmeye özen gösteriyoruz.

Sahip olduğumuz destinasyonların daha ileri noktalara taşınması adına faaliyet ve aktivitelere fazlasıyla yer vermek için de azami gayret sarf ediyoruz.

Giresun’umuzu; eko-turizm, yayla turizmi, deniz turizmi, kültür turizmi, gastronomi turizmi, çim kayağı, yamaç paraşütü, kış kayağı, trekking, rafting, kamp karavan vb. gibi turizm çeşitleriyle bir bütün olarak ele alıp, Ulusal ve uluslararası platformlarda hak ettiği yeri alabilmesi en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Yürüttüğümüz ve planladığımız çalışmaların tamamlanmasıyla ilimizin bölgemizin ve ülkemizin en önemli cazibe merkezlerinden birisi olacağından şüphe duymuyoruz.

Bu vesileyle başta turizm çalışanları olmak üzere, tüm turizm camiasının Turizm Haftası’nı kutluyor; verimli bir turizm sezonu geçirilmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN