Giresun'da Şiddetli Yağış Öncesi Toplantı

Giresun ve çevreleri için verilen şiddetli yağış uyarısı nedeniyle, Vali Enver Ünlü başkanlığında, AFAD Kriz Merkezinde Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ

Giresun ve çevreleri için verilen şiddetli yağış uyarısı nedeniyle, Vali Enver Ünlü başkanlığında, AFAD Kriz Merkezinde Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD Kriz Merkezinde 27 Temmuz Salı günü sabah saat 06.00'da Vali Ünlü başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcıları ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantıda, Giresun ve ilçelerinde 27 Temmuz Salı günü etkili olması beklenen şiddetli yağış öncesinde alınan tedbirler ve herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde yapılacak çalışmalar bir kez daha gözden geçirildi.

Vali Ünlü, Giresun ve çevreleri için verilen şiddetli yağış uyarısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, Doğu Karadeniz bölgesi için son günlerde peş peşe verilen meteorolojik uyarılar dikkate alınarak ilgili kurumlar tarafından zamanında alanın tedbirler sayesine Giresun’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığına dikkat çekti.

Vali Ünlü, sadece kurumların alacağı tedbirlerin yeterli olmayacağını belirterek, vatandaşların da yapılan uyarılara ve uygulanan tedbirlere uymalarının önemli olduğunu söyledi.

Giresun için 27 Temmuz Salı günü verilin şiddetli yağış uyarısı nedeniyle de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Ünlü “Özellikle önceki yağışlarda sıkıntı yaşanan dere yatakları ve menfezlerde DSİ, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerimiz tarafından önemli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir. Geçişi acil olan köprüler ve menfezler bir kez daha elden geçirilerek bir kısmı yenilendi, bir kısmı da yenilenmeye devam ediyor. Yapılan uyarılarda dikkate alınarak bu tür çalışmalar devam eden yerlerde işçi ve iş makinası güvenliği açısından da gerekli tedbirlerin alınması için sorumlular uyarıldı.  İklim değişiklikleri, küresel ısınma, arazi yapısındaki fiziki değişikliler, çarpık yapılaşma ve bilinçsiz tarım gibi etkenler nedeniyle yağışlar sonucunda bazı olumsuzluklar yaşanmaktadır. Bölgemizde bu zamana kadar sık görmediğimiz miktarda ani ve şiddetli yağışlar görülmeye başlandı ve bundan sonra da görmeye devam edeceğiz gibi. Bu nedenle afetlerle mücadele etmeye alışkın olacağız. Bütün olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olacağız. Bu günkü uyarılarla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Başta AFAD olmak üzere tüm kurumlarımız ile birlikte teyakkuz halindeyiz. Oluşabilecek risklere karşı gerekli önlemleri aldık, ilimizin genel durumunu yakından takip ediyoruz. Arkadaşlarımız kritik noktalarda ve burada hazır durumda beklemektedir. İnşallah bugün ve bundan sonraki olumsuz hava şartlarında bir olumsuzluk yaşamayız” dedi.   

Toplantıda, ilgili kurum amirleri tarafından; afet öncesi alınan tedbirler ve muhtemel bir olumsuzluk halinde yapılacak çalışmalar ve koordinasyonla ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu.    

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN