Giresun'da Selin Yaraları Sarılıyor

PAYLAŞ

Giresun’da Afet Koordinasyon Toplantısında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Afet Koordinatörü Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, yoğun bir çalışma ile sel afetinin yaralarının sarıldığını söyledi.

22 Ağustos tarihinde Giresun ilinde meydan gelen sel afeti ile ilgili hizmetler Afet Koordinasyon Toplantısında değerlendirildi.

Afet ve Acil Durumlar (AFAD) İl Müdürlüğünde yapılan toplantıya Afet Koordinatörü Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreter Vekili Selçuk Aslan, afetten etkilenen ilçe kaymakamları ve daire amirleri katıldı.

Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, afetin gerçekleştiği ilk geceden itibaren Bakanların Giresun’a intikal ettiğini, akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilde incelemelerde bulunduğunu belirtti. Tanrıseven, “Devlet büyüklerimizin destek ve talimatları, Sayın Valimiz Enver Ünlü’nün belirlediği uygulamalar çerçevesinde iki aya yakın süredir bütün kamu kurumları vatandaşımıza hizmet etmek için seferber olmuş durumda. Devletin şefkatli eliyle mağdur olan vatandaşlarımıza hizmetleri sürdüreceğiz” dedi.

TEKNİK EKİPLER SAHADA

AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin afetten etkilenen yerleşim birimlerinde incelemelerini sürdürdüğünü belirten Tanrıseven, hasarlı binalarla ilgili kararların kesinleşmesinin ardından yıkımların gerçekleştirileceğini ve yıkılan binaların yerine TOKİ tarafından yeni konutların yapılacağını belirtti.

Afetten zarar gören vatandaşlara, afetin gerçekleştiği ilk haftadan bu yana devlet desteklerinin sunulduğunu belirten Tanrıseven, başta altyapı olmak üzere yatırımlarla ilgili olarak Giresun Valisi Enver Ünlü’nün Bakanlıklar nezdinde temaslarının sürdüğünü belirtti.

ALTYAPI ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERİLDİ

Vali Yardımcısı Özel İdare Genel Sekreteri Selçuk Aslan belirlenen program dâhilinde kırsal kesimde başta içme suyu ve yol olmak üzere yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Aslan, gönderilen ödeneklerin vatandaşa hizmet için en iyi şekilde kullanılması gayretinde olduklarını söyledi.

Afetten etkilenen ilçe kaymakamları da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıya katılan Çevre Şehircilik, AFAD, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Defterdarlık ve Orman Bölge Müdürlüğü yöneticileri de kurumları tarafından sahada yürütülen çalışmaları ve planlanan hizmetleri anlattı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN