Giresun'da Denetim

PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün “Covid–19 Tedbirleri Kapsamında 11 Ağustos 2020 Denetimleri” konulu Bakanlık genelgesine istinaden Giresun İl genelinde Koronavirüs tedbirleri denetimi gerçekleştirildi.

Giresun il genelinde kurulan denetim ekipleri tarafından  İl Merkezinde bizzat Vali Enver Ünlü, Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal, ilçelerde kaymakamların katılımı ve koordinasyonu ile belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından “SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN” mottosu ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde geniş katılımlı denetim yapıldı.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere/kurallara uyulmasının, salgınla mücadelenin başarısı açısından önemle olduğu vurgulanan denetimler; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) kapsayacak şekilde planlandı.

Giresun il merkezinde 11 Ağustos Salı günü yapılan uygulamalarda; Covid-19 hastalığının engellenmesi ve kontrollü sosyal hayat döneminde maske ve mesafe konusunda “SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN” mottosu ile İl merkezinde toplam 99 personelin katılımıyla, 15 bölgede oluşturulan yaya devriyelerce 09:00 12.00 ile 14:00-17:00 saatleri arasında yapılan denetlemelerde; (792) kişi Maske konusunda uyarılmış,  (447) kişi Sosyal mesafe konusunda uyarılmış,  (197) işyeri kontrol edilmiştir. Bu hususta yapılan cezai işlem bulunmamaktadır.

İl merkezi Toplu Taşıma araçlarında maske kullanımı kapsamında; (10) Trafik Personelinin katılımıyla, muhtelif duraklarda; (215) Dolmuş, (105) Ticari Taksi, (70) Şehirlerarası Otobüs denetlenmiş, (390) Sürücü, (2.980) Vatandaş bilgilendirilmiş, herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Maske takma yükümlülüğünü ihlal eden il merkezinde (4) vatandaşımıza tutanak düzenlenmiş olup, (3 Bin 600) TL idari para cezası uygulanmıştır.

Valilik bünyesinde kurulan Denetleme Ekipleriyle yapılan kontrollerde; (51) Berber /Kuaför, (1) AVM, (7) AVM İçi İşyeri, (106) Toplu Ulaşım Araçları, (44) Ticari Taksi, (12) Taksi Durağı, (1) Pazaryeri, (22) Kahvehane/ Kıraathane, (1) Hamam/ Sauna /  Kapalı Yüzme Havuzu, (38) Lokanta/Kafe, (2) Çay Bahçesi, (2) Sahil Bandı Tesisleri, (5) Konaklama Tesisi, (10) Dernek Lokalleri, (8) Nikâh/Düğün Yeri, (3) Spor Merkezi, (3) Sinema / Tiyatro, (36) Camii denetlenmiştir.

Şehirlerarası Seyahat Tedbirleri kapsamında; (527) Özel Araç, (942) Kişi, (196) Ticari Araç, (1.813) Kişi, (723) Toplam Araç denetlenmiş, (2.755) Vatandaşımıza ikaz ve bilgilendirme yapılmıştır.

Pazaryerlerinde sosyal mesafenin korunması, maske takılması ve hijyen konularına dikkat edilmesi hususunda; Emniyet, Belediye Zabıtası, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü Personeli ile müştereken;  Aksu Halk pazarında saat: 09:00- 18:00 saatleri arasında Pazar yerinde satış yapan; (60) Pazar esnafı, (100) Pazarı ziyaret eden vatandaş bilgilendirilmiş, (153) Adet maske pazaryerinde ve muhtelif sokaklarda dağıtılmış, Pazarın giriş ve çıkışına el dezenfektanı ve uyarıcı levhalar yerleştirilmiştir.

İl Merkezinde Pozitif vaka olup da evinde karantina altında bulunan vatandaşlarımızın ilaç/yiyecek gibi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 27.07.2020 tarihinden itibaren (5) ayrı adrese ekip sevk edilerek talepleri karşılanmıştır.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN