Giresun'da 121 Bin Doz COVID–19 Aşısı Yapıldı

Giresun il genelinde, Koronavirüs (COVID–19) aşı uygulaması kapsamında, 23 Mart Salı günü itibariyle 121 Bin 94 adet 1. ve 2. Doz aşı uygulaması gerçekleştirildi.

PAYLAŞ

Giresun il genelinde, Koronavirüs (COVID–19) aşı uygulaması kapsamında, 23 Mart Salı günü itibariyle 121 Bin 94 adet 1. ve 2. Doz aşı uygulaması gerçekleştirildi.

Aşı uygulaması; hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID–19 aşısı uygulanacak gruplar Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanmaktadır.

İlk aşamada sağlık çalışanlarına öncelikli grup olarak 14 Ocak tarihinde aşı uygulaması başlatıldı. 19 Ocak tarihinden itibaren ise yaşlı bakımevlerinde, engelli rehabilitasyon merkezlerinde, huzurevlerinde ve koruma evlerinde kalanlar ile buralarda hizmet sunanlara, yaşları 90 ve üzeri olan vatandaşlar ile aynı hanede 80 yaş ve üzeri olan kişilere TSM ve İSM’ler tarafından yerinde aşılama hizmeti sunuldu.

Daha sonraki süreçlerde; 85 yaş ve üzeri olan vatandaşlar ile aynı hanede 65 yaş ve üzeri olan kişilere, 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar ile aynı hanede 60 yaş ve üzeri olan kişilere, üst düzey kamu görevlilerine ve köy okullarında görev yapan öğretmenlere aşılama hizmetleri sunulmuş olup halen TSM, İSM, ASM ve hastanelerde 1. ve 2. Doz aşı uygulamalarına devam edilmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 23 Mart Salı günü saat 18:25 itibariyle Giresun’da toplam 121 Bin 94 doz aşı uygulaması yapıldığı, 73 Bin 180 kişiye 1.doz ve 47 bin 914 kişiye de 2.doz aşı uygulaması yapıldığı, 2. doz aşı uygulaması bekleyen kişi sayısının ise 25 bin 266 kişi olduğu açıklandı.

Sonraki aşamalarda, aşı uygulanacak gruplar Sağlık Bakanlığının  https://covid19asi.saglik.gov.tr sitesinde yayınlanmış olup hangi grubun sisteme tanımlandığı basın yayın organlarıyla vatandaşlara duyurulmaktadır.

Kişiler, aşının tanımlandığının takibini e-Nabız üzerinden takip edebilmekte olup aşı olmak isteyen bireyler MHRS üzerinden randevularını hastane ya da aile hekimlerinden alarak aşılarını olabilmektedirler. 65 yaş üzeri ve yatağa bağımlı hastaların aşısı ise randevu alınarak evde yapılmış ve halen aşı uygulamalarına devam edilmektedir.

Bunların dışında aşı için randevu alamayan, ulaşım problemi olan ve sağlık kuruluşlarına başvuramayacak durumda olan öncelikli grupta yer alan vatandaşlarımıza İSM/TSM bünyesinde oluşturulan aşı ekipleri tarafından yerinde aşılama hizmeti sunulmaktadır.

Yine muhtarlarımız aracılığıyla öncelik grubunda yer alıp aşılama hizmetini alamayan kişilere de ulaşılmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN