Giresun Belediyesi,e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi'ne Geçti

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Giresun Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ve belediye giderlerinde tasarruf sağlayacak olan e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi’ne geçti.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatları doğrultusunda, Bilgi İşlem Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü Eğitim Şefliği işbirliği ile kurum çalışanlarına, bu sistem yaklaşık 1,5 aydır düzenlenen eğitimlerle anlatıldı. Altyapısı kurulduktan sonra sisteme dâhil olan Giresun Belediyesi 27 Kasım itibariyle EBYS’ye geçti.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ni (EBYS) kullanmaya başlayan Giresun Belediyesi’nde artık evrak işlemleri, elektronik ortamdan sağlanacak ve ekonomik açıdan çok önemli tasarruflara imza atılacak.

e-Belediye Bilgi Sistemi Projesine geçişi ile kurumsal anlamda prestij yakalayacak olan Giresun Belediyesi, gerek kurum içerisinde, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarla olan evrak alışverişinde imzaların elektronik ortamda yapılması işlem süresini kısaltacak ve aynı zamanda vatandaşların talepleri, kurum içi işlemlerin hızlandırılmasıyla daha kolay karşılanacak.

 “TEKNOLOJİK GELİŞMELER İLE 750 BİN TL TASARRUF SAĞLANACAK”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yeni yönetim anlayışımızda teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Çağımızın kullanılabilir teknolojik araçlarını tercih ederek, belediyemize hem kurumsal anlamda ivme kazandırıyor, hem de ekonomik anlamda tasarruflar gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin, İçişleri Bakanlığı e-Belediye projesine geçmesi ile şehrimize ve vatandaşlarımıza sunacağımız hizmetin kalitesi artacak ve kurum içi işlemler hızlanacak. Bunun yanı sıra EBYS ile kâğıt, toner, fotokopi gibi kırtasiye masraflarının, kurum içi ve kurum dışı evrakın iletilmesiyle ilgili personelin iş ve işleyişinden, yakıt tasarrufuna kadar birçok avantaj sağlanacak. Belediyemiz bu sistemi kullanarak hem gider kalemlerinde yıllık 750 Bin TL tasarruf edecek, hem de zamandan tasarruf edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN