Fiskobirlik'ten Giresun'a Yeni İstihdam Alanı (AVM Projesi)

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Giresun'a düşündükleri Alışveriş Merkezi projesinin devam ettiğini ve fizibilite raporunun hazırlandığını belirterek, 'En az 750 kişinin istihdam edileceği bir proje üzerinde çalışıyoruz

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı  Lütfi Bayraktar, Giresun’a düşündükleri Alışveriş Merkezi  projesinin devam ettiğini ve fizibilite raporunun hazırlandığını belirterek, “En az 750 kişinin istihdam edileceği bir proje üzerinde çalışıyoruz. 2 yıl içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Giresunlular Alışveriş Merkezi için Ordu, Trabzon gibi illerimize gidiyor bu proje sayesinde artık bir çok firma buraya gelecek ve vatandaşlar Giresun’da ihtiyaçlarını karşılayacak. Alışveriş Merkezi konusunda uzmanlardan danışmanlık alıyoruz. Bu proje ile de Genel Müdürlüğümüzün Giresun’dan gideceği tartışmaları da son bulacaktır” dedi.

Fındık konusunda ise Toprak Mahsulleri Ofisi ‘nin (TMO) elindeki ürünü Fiskobirlik vasıtasıyla işleyerek piyasaya sunması gerektiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar,“Benim kişisel kanaatim elindeki fındığı piyasaya sunmalı ama nasıl sunacağı da önemli. Ben şimdi desem ki, ‘TMO fındığı Fiskobirlik  dışında piyasaya sunmamalı’ desem sanki Fiskobirlik Lütfi Bayraktar‘ın kendi malıymış gibi herkes bakacak buna. Üretilen mamulleri hepsini ve sanayi grubuna girenlerin tamamını TMO ile Fiskobirlik oturmalı ve bu malı öyle vermeli. TMO bugün para kazanmış gibi gözüküyor ama uzun süreçte aslında sanayiciler açısında stokçuluğu doğuruyor” ifadelerini kullandı.

Fiyatların yükselmesi için Fiskobirlik ile TMO’nun fındığı beraber işlemesi gerektiğini kaydeden  Lütfi Bayraktar, “O zaman tedirgin olurlar, o zaman TMO’nun ya da Fiskobirlik ’in fındık almasına engel olmaya çalışırlar, fiyat o zaman yükseltilir. Devlet dese ki ‘TMO ya da Fiskobirlik aldığı fındığı gerek mamul, gerek sanayi ürünü olarak işbirliği halinde piyasaya sürecek’ dese emin olun o zaman piyasa kontrol edilmiş olur. O zaman diğer sanayiciler büyük oyuncular ‘Bu TMO’ya giden fındık tekrar karşımıza yeni bir oyuncu olarak geliyor’ derler” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN