Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı

Giresun, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon'dan eğitimcilerin katıldığı 'Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı' ilimiz ev sahipliğinde yapıldı.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28


Giresun, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon'dan eğitimcilerin katıldığı "Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı" ilimiz ev sahipliğinde yapıldı.
 
Yeşilgiresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde 17 Nisan Salı günü gerçekleşen çalıştayın açılışında bir konuşma yapan  Vali  Harun Sarıfakıoğulları, çalıştayın başarılı geçmesini dileyerek, tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 
“Eğitimde İyi Örnekler” konusunda ilimizde, derslik başına düşen öğrenci sayısının 17 olduğunu belirten Vali Sarıfakıoğulları,  "Bir okulumuz hariç tekli eğitim yapıyoruz ve inşallah önümüzdeki yıl bütün okullarımızda tekli eğitime geçmiş olacağız. Asıl odaklandığımız konu nitelik, içerik ve içeriğin zenginleştirilmesi, bunu da bu fedakar camia ile başaracağız” diye konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Başkanlığı AR-GE Kalite ve İzleme Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk de, "Savaş komutanın beyninde kazanılır, ama zafer piyadenin süngüsünün ucundadır" sözünü hatırlatarak, "Bakanlık olarak biz ne kadar stratejik plan, amaç, hedef üretelim ancak bunu uygulayacak olan siz değerli eğitim çalışanlarısınız. Önümüzdeki 100 yıl yenilikçi bakış açısıyla baktığımızda 4 kavram ön plana çıkıyor. İnovatif, kreatif, interaktif ve proaktif." şeklinde konuştu.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ise eğitimde iyi örneklerin çoğaltılması noktasına destek vermeye çalıştıklarını belirterek, "Çalıştayı yaparken hem 21. yüzyılın çocuklarına gençlerine hitap edebilmek, hem de eğitimle ilgili başka konular da olmak üzere kamuoyuna yansıyan genelde negatif örnekleri göz önüne almaya çalıştık. Eğitimdeki iyi örnekleri çoğaltmak üzere yola çıktık" dedi.
 
Konuşmaların ardından geçilen çalıştayda, eğitimciler için bilgilendirme toplantıları yapıldı. Ayrıca okullarda uygulanan iyi örnekler de çalıştayda sergilendi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN