Dev Projenin İhalesi Sonuçlandı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun projenin yapılması için ısrarla takipçisi olduğu, Giresun'un ve çevre bölgelerin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan 'Giresun İçme Suyu Arıtma Tesisi' proje ihalesi sonuçlandı.

PAYLAŞ

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun projenin yapılması için ısrarla takipçisi olduğu, Giresun’un ve çevre bölgelerin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ‘Giresun İçme Suyu Arıtma Tesisi’ proje ihalesi sonuçlandı.

DSİ Ankara Genel Müdürlüğü ve Trabzon Bölge Müdürlüğü ile projenin yapım ihalesini alan firma yetkilileri detaylı incelemeler yapmak için Giresun’a geldiler. Saha incelemelerinin ardından Başkan Şenlikoğlu’nu ziyaret eden ekiplerle yapılan istişare toplantısında son detaylar konuşularak, fikir alışverişinde bulunuldu.

DSİ tarafından Giresun Merkez, Dereli, Duroğlu ve Keşap’ı kapsayan proje için hazırlık safhasına başlandı. Su arıtma işleminin ardından halkımızın hizmetine ulaştırılacak olan projeyle birlikte belediyenin elektrik pompaları devreden çıkacak ve terfi işlemine de gerek kalmayacak.

Dolayısıyla Giresun Belediyesi yüksek elektrik maliyetini en az seviyeye düşürecek ve aynı zamanda elektrik kesintisiyle ortaya çıkan su kesintisi de tarih olacak.
Hayata geçecek olan arıtma işlemiyle de 7 gün 24 saat içme suyu kalitesi kontrol edilecek ve halkımıza Avrupa Birliği normlarında içme suyu verilecek.

Diğer yandan, yetkililer projenin uygulama zamanından itibaren hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirttiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN