Çoruh EDAŞ'tan Kesintisiz Enerji Atağı

PAYLAŞ

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon illerinde toplam 61 ilçede 1.4 milyon aboneye kesintisiz, kaliteli enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım hizmeti vermek üzere yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Ulaşılması zor olan köylere dek her yere kaliteli elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh EDAŞ, Giresun ilinde yatırım çalışmalarına ara vermiyor…

 

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 döneminde de yatırım çalışmalarını güvenli bir şekilde sürdüren Çoruh EDAŞ, kişisel koruyucu ekipmanlarını çeşitlendirerek 2020 yılı yatırımlarını tamamlama yolunda…

 

2020 yılının ilk yarısında; Bulancak ilçesi, Aydındere beldesi, Derecikalan mahallesi ve Muratlı köyündeki elektrik şebekeleri ile Demircili köyündeki dağıtım merkezinin yenileme çalışmalarını tamamlayan Çoruh EDAŞ Giresun il Müdürlüğü, Görele ilçesi Arduç köyü ve Haydarlı köyü elektrik şebekelerini yenileyerek Karaburun köyüne ilave dağıtım merkezi tesis etti.

 

Merkez ilçesi, Barça köyü Gönep mahallesi ve Ülper köyü Koşmar mahallesine ilave trafolar tesis eden Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü, elektrik şebekelerinin yenilenmesi ile Aksu mahallesindeki dağıtım merkezini yenileyerek deplase etmesinin yanı sıra Yağlıdere ilçesi, Yeşilpınar köyüne ilave trafo tesis ederek elektrik şebekelerinin yenilenmesi çalışmalarını tamamladı.

 

Yatırım projelerine ara vermeden devam eden Çoruh EDAŞ, 2020 yılının ilk yarısında planladığı 10 yatırım projesini tamamlamasıyla katma değerini daha da hissettirerek Tirebolu sahil yolu aydınlatma projesi ve Tirebolu Yalıköy köyü projesinde sona geldi. Giresun merkez şehir şebekesi projesi ile yeni yapılar için ilave şebekelerin yapılması, can ve mal güvenliği önemiyle deplase çalışmaları, ilave aydınlatma çalışmaları ve enerji kalitesinin artırılması için küçük ek tesis çalışmaları da devam etmekte.

 

İhale süreci tamamlanan projelerine kontrollü bir şekilde yıl içerisinde başlamayı planlayan Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü, özellikle köy şebekelerine yaptığı ilave trafo ve hat kapasite artışları ile birçok bölgedeki gerilim düşümü problemlerini çözerek enerji kalitesini arttırmakta, yenilenen şebekeler ile Giresun ilinin çevre görünümüne de katkı sağlamaktadır.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN