Cengiz Saydere'den Çalışma ve Maaş Açıklaması

Birlik Sağlık Sen İl Başkanı Cengiz Saydere: Peygamber efendimiz işcinin alnının teri kurumadan emeğinin karşılığını  verin diye  emretmiştir. Peki bizim alın terimizin karşılığı veriliyormu. Bunun takipçileri kimler ve bu konuda neler yapıyorlar gelin biraz irdeleyelim.

PAYLAŞ

ÇALIŞANLARIN BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ ALIYOR

Peygamber efendimiz işcinin alnının teri kurumadan emeğinin karşılığını  verin diye  emretmiştir. Peki bizim alın terimizin karşılığı veriliyormu. Bunun takipçileri kimler ve bu konuda neler yapıyorlar gelin biraz irdeleyelim.

MAAŞ HESAPLAMALARI İSLAMİYETİN EMİRLERİ  BAĞDAŞMIYOR. 

En son yapılan TÜRK İŞ ' in yaptığı ve ülkemizde en rağbet gören  araştırmaya göre mayıs ayında  dört kişilik ailenin açlık sınırı 6.000 yoksulluk sınırı ise 19 bin civarlarında  olduğu Cumhur başkanlığı strateji bütçe daire başkanlığınından alınan bilgiye görede ortalama memur maaşlarının 6500 lira olduğu ortada iken neredeyse %65 memurun açlık sınırında maaş aldığı ortadadır. Yani  Yukarıdaki hadiseye  göreye  alnımızın teri kurumadan hakkımızı alamıyoruz. Alamıyoruz ama hakkımızı istemesi gerekenler de bir yanda bu istatislikler dururken tarihi kazanımlardan bahsediyor.

TÜİK MEMURA VERİLECEK ÜÇ KURUŞ ENFLASYON FARKINA BİLE GÖZ DİKTİ. 

Bir diğer konu ise yağmur gibi iğneden ipliğe zam yağarken aylık enflasyon rakamı 2, 98 çıkması abesle iştigaldir. Sadece bu ayı değerlendirsek bile akaryakıt elektrik doğalgaz  şeker  ve sayamayacağımız kadar  pek çok hayatımızın temel ihtiyaçlarına okkalı okkalı zamlar gelirken 
TÜİK ' in enflasyon rakamı hilelidir.Eğer böyle giderse memura düşük enflasyon farkı vermek için önümüzdeki ay eksi enflasyon bile gösterebilirler. Hal böyle iken Verilen zamlar enflasyon rakamları ile örtüşmediği ortada iken çalışanın elnının teride heba edilmeltedir. Sorumluları elbette basireti bağlanmış  yetkili sendika ve bizi yönetenlerdir. Üretim ekonomisinden Tüketim ekonomisine geçmemiz karşısında memura verilecek üç kuruş enflasyon farkına bile artık göz dikilir oldu. 

Birlik saglik sen olarak ilk hedefimiz taban ayliklara yapılacak zamlar olacaktır.enflasyonu yaşayıp 6ay sonra enflasyon farkıyla cepler rahatlamaz boğazlar doymaz.hele birde hakkaniyetli enflasyon ölçümleri olmazsa.bizler masada %5 -%7 gibi komik rakamları imzalamayı birakin konuşmaktan bile imtina ederiz. Ancak bu rakamları maaşlarda bir duzenleme yapılır insani yasam değerlerine uygun maaşlar haline getirildikten sonra kabul edebiliriz.aksi takdirde meslekler arasındaki makas açılacak ve mesleki hasetlikler başlayacaktır.2008 sonrasi memur  ayrimi, performans yönetmeliğindeki adeletsizlik,maaş adaletsizlikleri sendika olarak ilk ele alacağımız konulardir bu böyle biline

BİRLİK SAĞLIK SEN YETKİLİ OLDUĞUNDA TÜM İDARECİLERİN SENDİKACILIK YAPMASINI ENGELLEYİCİ YÖNETMELİKLER DÜZENLENMESİ İLK İŞ OLACAKTIR. 

Birlik Sağlık Sen'in yetkili olduğu zaman İdarecilerin bırakın sendikacılık yapmasını sendikaya  üye bile olamayacağına dair düzenlemelerin yapılması ilk işimiz olacaktır.

Birlik Sağlık Sen İl Başkanı Cengiz Saydere

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN