Belediyeye Gelmeden İşlem

PAYLAŞ

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tehdidine karşı Giresun Belediyesi’nin almış olduğu tedbirler artarak devam ediyor.

Bu kapsamda vatandaşların belediyeye gelme yoğunluğunu ve koronavirüsün yayılma riskini azaltmak amacıyla vatandaşlardan e-Belediye sistemini kullanmaları önerildi.

Belediye yetkilileri, vatandaşların belediye ödeme noktalarına uğramasına gerek kalmadan e-Belediye sistemini kullanarak su borcu, çevre temizlik ve emlak vergisi gibi ödemelerini yapabileceklerini açıkladılar.

Buna göre vatandaşlar belediye internet sitesi ya da mobil cihazların Play Store ve App Store uygulamaları üzerinden Giresun Belediyesi Mobil Uygulamasını indirerek, ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

Ayrıca, Giresun Belediyesi kısa bir zaman önce interaktif hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek, iş yeri açma, çalışma ruhsat başvurusu için E-Devlet (İçişleri Bakanlığı) üzerinden başvuru yapma imkânı da sunmuştu.

Diğer yandan, vatandaşların belediyeye dilekçe vermesi için beyaz masaya gelmesine gerek olmadığı, dilekçelerin [email protected] mail adresine gönderilebileceği ve belediye mobil uygulaması üzerinde bulunan “ÇEK-GÖNDER” sistemiyle de vatandaşların sorunlarını görüntülü bir şekilde belediyeye iletilebileceği hatırlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN