Başkan Şenlikoğlu: 95 Yıl Önceki Coşkuyu Yaşıyoruz

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1924 yılında Giresun’a gelişi ve kendilerine TBMM tarafından Gazilik ve Mareşallik unvanlarının verilişi ve aynı zamanda da bugünün Gaziler Günü olması sebebiyle düzenlenen programlar,  ilimizde büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk Meydanında çelenk sunma töreni ile başlayan program, sırasıyla Liman Sahasında ve Millet Bahçesinde düzenlen diğer programlarla devam etti.

Liman Sahasında düzenlenen programda Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları sancağı teslim alırken, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’da günün anlam ve önemine dair duygularını paylaştı; ‘’Bugün 19 Eylül Gaziler günü ve aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize gelişi ve ayrıca kendilerine Gazilik ve Mareşallik unvanı verildiği günün yıl dönümü. Hepinize öncelikle bu özel güne katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. 19 Eylül tarihi hem ülkemiz hem de Giresunlumuz için çok önemli bir gün. Bugün göğüslerini vatanlarının selameti için siper etmiş olan şehit ve gazilerimizi minnetle anarken bir yandan da, 95 yıl önce bugün 19 Eylül 1924’te Atatürk’ü gönüllü alayların şehri Giresun’da, ağırladığımız günün de yıl dönümü. Bugün de, o gün yaşanan heyecan ve coşkuyu aynı şekilde kalpten yaşıyoruz. Bizler ülkemizin kurtuluşunda, bağımsızlık olgusunu ön plana alarak, kahramanca canlarını feda eden, bir neslin evlatlarıyız. Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı ülkemizi her kulvarda muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi için, her birimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Bizi biz yapan değerler uğruna gözünü kırpmadan dün ve bugün ölüme yürüyen her vatan evladına, saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Gazilerimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün ve milletimizin şeref madalyalarıdır. Kahraman Gazilerimizin bu kutlu gününü bir kez daha kutluyorum. Giresun Belediye Başkanı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Osman Ağamızın, Hüseyin Avni Alpaslan’ın, 42’nci, 47’nci gönüllü alayların milli mücadele kahramanlarının ve bu cennet vatan uğruna şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu vatana, bu ulvi esere sahip çıkacağımızı, herkesin bilmesini istiyorum. Bu vesile ile birlikte Türk tarihinin önemli günlerinden olan 19 Eylül tarihini bir kez kutluyorum.’’

Liman Sahasında yapılan törenin ardından, program Millet Bahçesinde devam etti. Millet Bahçesinde yapılan programda Atatürk’ün Giresun’a gelişinde, gençler adına Atatürk ile konuşan Merhum Doktor Memduh Necdet Otaman’ın görüşmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Otamana verdiği cevap güzel bir gösteri ile canlandırıldı.

Millet Bahçesinde gerçekleştirilen sancak tesliminden, duygu ve düşüncelerin paylaşılmasının ardından program sona erdi. Programa Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, CHP Milletvekili Necati Tığlı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Giresun Üniversitesi Rektörü Yılmaz Can, Jandarma Bölge Komutanı Muhammet Sevinç,  Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, Siyasi Parti Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN