Atatürk Ölüm Yıldönümünde Çeşitli Etkinliklerle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete irtihalinin 83'üncü yıldönümünde, tüm yurtta ve yurtdışında olduğu gibi Giresun'da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ebediyete irtihalinin 83’üncü yıldönümünde, tüm yurtta ve yurtdışında olduğu gibi Giresun’da da çeşitli etkinliklerle anıldı.

ATATÜRK’ü ölümünün 83’üncü yıldönümü anma programı, 10 Kasım Çarşamba günü saat: 08.45’de Giresun Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunma törenleri ile başladı. Valilik önündeki tören; Vali Enver Ünlü, Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu ve siyasi parti temsilcilerini çelenklerinin sunulması ile başladı ve saat 09:05’te 2 dakika boyunca çalınan siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşu ile devam etti. Valilik önündeki tören, İstiklal Marşımız eşliğinde bayrakların yarıya çekilmesi ile sona erdi. Çelenk sunma törenine; Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Belediye Başkanı Av.Aytekin Şenlikoğlu ile askeri ve mülki erkan katıldı.

ATATÜRK'ü Anma programı kapsamında aynı gün saat: 10.00'da Giresun Liman Mevkiinde bulunan Gümrük Kompleksi Konferans Salonunda da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gümrük Kompleksindeki program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından; Açılış konuşması, ödül töreni, "Atatürk" konulu sunum ve "Atatürk'ü Anmak ve Anlamak" konulu oratoryo ile son buldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN