Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı

Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı Giresun'da Gerçekleşti

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

23 Temmuz Pazartesi günü 13:00-17:00 saatleri arasında ‘Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleşti.

Hekimlere ve Eczacılara yönelik olarak gerçekleşen toplantıda Bakanlığımız Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanı Ecz. Mesil Aksoy ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı Faaliyetleri ve Verilerle Antibiyotik Kullanımı’ konusunda bilgiler verdi.

Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ‘Mikrobiyata’ sunumu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana bilim dalı, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Prof. Dr. Ayper Somer ‘Ateşli Çocuğa Yaklaşım’, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk İmminolojisi ve Allerji Bilim Dalı Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay  ‘Besin Allerjileri ve Penisilin Allerjileri’, İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Semra Şardaş ‘Antibiyotikleri Yan Etkileri’ ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Doç. Dr. Dilek Yılmaz Çiftdoğan ‘Akut Tonsillofarenjitte Vakalarla Akılcı Antibiyotik Kullanımı’ hakkında bilgiler verdiler.

Giresun Uygulama Otelinde gerçekleşen toplantıya Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Hasan H. Arslantürk, Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Ahmel Bal, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Elif Nur Köksal, Akılcı İlaç Kullanımı Bölge Koordinatörleri Didem Varımlı, İsmail Çakmak, Serap Abay, hekim ve eczacılar katıldı.

Toplantı sonunda Sağlık Müdürü  Op. Dr. Hasan H. Arslantürk ‘Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı’ için Bakanlığımız ve kıymetli üniversitelerimizden gelerek bilgi paylaşımında bulunan alanında uzman misafirlerimize teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN