Afetzedelerin Hayvan Kayıpları Projeden Karşılandı

PAYLAŞ

Giresun’da Afetzedelerin Hayvan Kayıpları Projeden Karşılandı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:


Giresun ilimizde 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel afeti başta olmak üzere, 2020 yılının muhtelif zamanlarında meydana gelen doğal afetler nedeniyle yaşanan hayvan kayıpları neticesinde, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizce hiç vakit kaybetmeden oluşturulan ekipler tarafından mahallinde hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde; ilimiz genelinde toplam 17 baş sığır cinsi ve 30 baş koyun türü hayvan ile 1.000 adet arılı kovanın telef olduğu tespit edilmiştir. 

Bunun üzerine afetten etkilenen yetiştiricilerimizin mağduriyetlerini giderebilmek için; canlı hayvan kayıplarının ORKÖY projesinden tazmin edilmeyen bölümünü karşılayabilmek maksadıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce "Giresun İlinde Hayvan Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığına sunulmuştur. 

Projemizin Bakanlık tarafından onaylanarak finanse edilmesiyle birlikte ilimiz genelinde afetten etkilenen; 6 büyükbaş hayvan yetiştiricimize 8 baş kültür ırkı damızlık gebe düve,  1 küçükbaş hayvan yetiştiricimize 30 baş karayaka ırkı damızlık dişi koyun ve 44 arı yetiştiricimize ise 784 adet kafkas ırkı arılı kovanın dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında temin edilen hayvanlar İl Müdürlüğümüzce 6'şar aylık dönemler halinde 3 yıl süreyle takip edilecek olup, bu süre zarfında proje yararlanıcısı yetiştiricilerimiz hayvanlarını satamayacaklardır. Meydana gelebilecek olası hayvan kayıplarında ise kayıplar, yetiştiricilerimiz tarafından yaptırılan hayvan hayat sigortası sayesinde TARSİM tarafından karşılanacaktır.

Bu proje sayesinde; ilimizde yaşanan doğal afetler nedeniyle meydana gelen büyükbaş, küçükbaş ve arılı kovan kayıplarının tamamı karşılanmış olup, afetzede yetiştiricilerimizin mağduriyetleri giderilmiştir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN