AFAD 'Giresun'da 157 Kişi Kurtarıldı'

PAYLAŞ


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  tarafından yapılan açıklamada;Giresun’da müdahale ve iyileştirme çalışmaları AFAD, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, 112, DSİ, Belediye, İtfaiye, Karayolları, UMKE, Türk Kızılay, AKUT, İHH, Beşir, AHBAP, Deniz Feneri, ANDA ve diğer STK personelinden oluşan 2.522 kişilik ekip ve 691 araç ile devam etmektedir.

Bölgede meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle kapanan 118 köy yolundan 92'si yapılan çalışmalar neticesinde ulaşıma açılmıştır. Halen kapalı bulunan 26 köy yolunu açma çalışmalarımız devam etmektedir.

Sel ve heyelan nedeniyle 70 köy ve 8 mahallede elektrik kesilmiş olup, ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucu 63 köye ve 7 mahalleye elektrik verilmiştir. Kalan 7 köy ve 1 mahalle için çalışmalarımız devam etmektedir.

Bölgede iyileştirme çalışmaları sürmektedir. Hasar tespit çalışmaları Dereli, Doğankent, Tirebolu ve Merkez’de toplam 28 ekiple devam etmektedir. Zarar tespit çalışmaları Dereli'de tamamlamış, Doğankent'te ise 10 ekiple devam etmektedir.

Ekiplerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde mahsur kalan 172 vatandaşımız kurtarılmıştır.

Kayıp olan vatandaşlarımızı arama çalışmaları devam etmektedir.

AFAD’dan 2 mobil koordinasyon tırı bölgede görevine devam etmektedir.denildi..
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN