23 Nisan 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Mesajı

PAYLAŞ

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.)’nin açılışının 100 üncü yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Sarıfakıoğulları yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.)’nin 23 Nisan 1920 tarihinde gerçekleştirilen açılışının 100.Yıldönümününde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, içerisinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte, Koronavirüs salgını ile mücadelemizde, sevgili çocuklarımız ve kıymetli gençlerimize çeşitli platformlar üzerinden anlamlı ve sağduyulu mesajlarla verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. 

T.B.M.M.’nin açılışı, Millet egemenliğine dayalı, Cumhuriyet rejimiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelinin atıldığı önemli bir tarih olarak kabul edilirken, bu önemli gün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından geleceğimizin teminatı olan Türk çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. 

Geleceğimizin sahibi çocuklara güvenin derin anlamını taşıyan 23 Nisan, çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğinin yanı sıra, 1979 yılında UNESCO tarafından 'Dünya Çocuk Yılı' olarak ilan edilmesiyle birlikte, ulusal alanın dışına çıkarak uluslararası bir anlam taşımaya başlamıştır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 40 yıldır dünya çocuklarıyla bir arada, sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla tüm dünya ile birlikte, büyük bir coşku ile kutlanmaktadır.

Bu yıl ise 23 Nisan, Dünya genelinde etkili olan pandemi nedeniyle çocuklarımız ve ailelerinin evlerinde kalmalarıyla birlikte, yurdumuzun her köşesinde vatandaşlarımızın evlerini, balkonlarını ve pencerelerini Şanlı Türk Bayrağımızla süslemek suretiyle Milli birlik ve beraberliğimizin gücünü birkez daha tüm dünyaya gösterecek şekilde aynı coşku ve heyecanla kutlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; bu vatan ve millet uğruna hayatlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehadet mertebesine ulaşan demokrasi kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını’ kutluyorum. 

Bu vesileyle, yaklaşan Mübarek Ramazan ayı nedeniyle tüm Giresunlu hemşerilerimize Ramazan ayının sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini, ülkemizin ve dünyanın içerisinden geçtiğimiz bu zorlu süreçten izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına uyarak biran önce çıkmayı diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN