2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Vali Harun Sarıfakıoğulları, 2018–2019 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Vali Sarıfakıoğulları, mesajında şu ifadelere yer verdi.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali  Harun Sarıfakıoğulları, 2018–2019 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
 
Vali Sarıfakıoğulları, mesajında şu ifadelere yer verdi.
 
“Eğitim Öğretime verilen uzun bir aranın ardından 17 Eylül Pazartesi günü, yeni bir Eğitim-Öğretim Yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
 
Hiç kuşkusuz ki aile ortamımızdan sonra hayatımıza yön veren, geleceğimizi şekillendirdiğimiz en önemli basamaklardan biri de okul hayatımızdır. Sadece çocuklarımızın ve gençlerimizin değil ülkemizin ve milletimizin geleceğine de okullarımızda verilen eğitim yön verecektir.
 
Milletleri yücelten ve ileri seviyelerde ülkeler arasında yer almasını sağlayan onların eğitimdeki başarısı ve aldığı kaliteli eğitimdir.
 
Bu ülke için yapacağımız en önemli yatırım çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırımdır. Onları ne kadar iyi yetiştirebilirsek, ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar aydınlık ve müreffeh olacaktır.
 
Eğitimin ne kadar önemli olduğunu, bu alanın hiçbir zaman boş bırakılmaması gerektiğini, eğitim çağındaki çocuklarımıza ve gençlerimize devlet ve veliler olarak sahip çakmamız gerektiğini, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak yaşadığımız hain darbe girişiminde acı bir tecrübe olarak yaşamış olduk.
 
O gece; Aziz Milletimizin feraseti ve kahramanca mücadelesiyle bertaraf edilen hain darbe girişimi sırasında Devletimizin bekası için meydanları dolduran milyonlarca iman ve inanç dolu yürek, Demokrasimize ve Millet İradesine sahip çıkmıştır.
 
Bu nedenle gençlerimizi; milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven, bilgili, bilinçli, çevreyi ve doğayı koruyan, doğru düşünen ve sağlıklı karar verebilen bir ruh ve beden sağlığına sahip bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedefimizdir.
 
Yine üzerinde durduğumuz en önemli konulardan birisi de geleceğe hazırlayacağımız çocuklarımız ve gençlerimizin güvenli bir ortamda eğitim almasını temin etmektir. Bu konuda emniyet ve jandarma teşkilatlarımız sorumluluk bölgelerinde, okullarla ilgili genel güvenliğin sağlaması için gerekli güvenlik planlamasını yapmış, uygulamaya başlanmıştır. Okul içi ve çevresinde alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili kararlar kesintisiz ve tavizsiz olarak uygulanacaktır.
 
Bu tedbirlerin yanında; İlimizde eğitim-öğretim hizmetlerinin nitelik ve nicelik açısından kalitesini yükseltmek, en üst seviyeye ulaştırmak için tamamlanan, devam eden önemli yatırımlarımız bulunmaktadır. Evlatlarımıza en nitelikli eğitim ve öğrenimi verebilmek için eğitim çıtamızı sürekli yüksek tutarak, Giresun’umuz için çaba sarf etmeye önceki yıllarda olduğu gibi devam edeceğiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, 2018–2019 Eğitim-Öğretim Yılının; tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN