2 Okulda İnceleme ve Denetim

Vali Harun Sarıfakıoğulları, 15 Ekim Pazartesi günü iki okulda inceleme ve denetimde bulundu.

PAYLAŞ
KANAL28.TV - Kanal 28

Vali  Harun Sarıfakıoğulları, 15 Ekim Pazartesi günü iki okulda inceleme ve denetimde bulundu.
 
İlk olarak Giresun Merkez Aksu Mahallesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları, beden eğitimi dersindeki öğrencilerle sohbet etti.
 
Okul Müdürü Fazlı Yıldız, okulun fiziki yapısı ve eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili Vali Sarıfakıoğulları’na bilgi vererek, 2018–2019 Eğitim öğretim yılında 24 derslikte, 39 öğretmen ve 595 öğrenciyle birlikte eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.
 
Okulda inceleme ve denetimlerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları, yemekhane, konferans salonu ve kütüphanede incelemelerde bulundu. Yemekhanede özellikle hijyen kurallarına dikkat edilmesini isteyen Vali Sarıfakıoğulları, öğretmenler odasında bir araya geldiği öğretmelerle de eğitim-öğretim üzerine sohbet etti.
 
Okullarda alınan güvenlik önlemlerine özellikle dikkat eden Vali Sarıfakıoğulları, okuldan ayrılışında güvenlikten sorumlu polis memuruyla da konuşarak, okul güvenliğiyle ilgili, hiçbir aksaklığa mahal verilmemesini, okul çevresinde ilgili bulunmayan kimsenin yaklaştırılmamasını isteyerek, güvenlik kameralarının 7/24 açık tutulması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
 
Vali Sarıfakıoğulları, ikinci ziyaretini yine Aksu Mahallesinde bulunan Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesini gerçekleştirerek, Okul Müdürü Oğuz Yayla’dan bilgi aldı.
 
Okulun fiziki şartları hakkında bilgi sunan Müdür Yayla, 73 öğretmen ve 850 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi.
 
Okul kantininde denetim yapan Vali Sarıfakıoğulları kantinden alışveriş yapan öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerden; sağlığa zararlı gazlı içecekler ve sağlıksız ürünleri yememelerini isteyen Vali Sarıfakıoğulları, satılan ürünlerin üzerindeki son kullanma tarihine dikkat etmelerini tembih ederek, okul yöneticilerine kantinlerin temizliği ve satılan ürünlerin kontrolünün düzenli olarak yapılması talimatını verdi.
 
Vali Sarıfakıoğullarının okul incelemelerinde İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu da hazır bulundu.,

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN